EEC 1 wint eerste bekerduel tegen Bareveld 1 (EEC1)

26-08-2013

Bareveld-De eerste bekerwedstrijd voor EEC was een weerzien met een club die twee jaar geleden nog afgetekend kampioen werd in de 5e klasse. Destijds moest EEC twee keer in het stof bijten en de verwachting was dan ook dat het een lastige middag zou worden. EEC kwam dan ook als underdog naar Bareveld toe, ook gezien de matige resultaten tot dusver in de voorbereiding, alhoewel ook Bareveld nog niet in grootse vorm verkeerde. Trainer Boeser had een sterke selectie tot zijn beschikking, ondanks het ontbreken van verschillende mensen vanwege blessures, vakantie en werk.   

Nadat keeper Lubbers op verzoek van de scheidsrechter was voorzien van een ander tenue mochten de 22 spelers aftrappen voor de eerste serieuze krachtmeting van het seizoen. EEC nam onmiddellijk het heft in handen en liet zien dat het een goed resultaat wilde neer zetten.  De eerste aanval van de wedstrijd was direct raak. Henk Bouwmeester speelde op links de snelle Jordi Siepe aan, waarna Jordi een vrije doorgang had en de bal beheerst onder de keeper doorschoof. De vroege voorsprong gaf de ploeg het gewenste vertrouwen. Er werd in de beginfase aardig gecombineerd en jacht gezet op een even snelle  2e goal. De volgende grote kans diende zich 10 minuten later aan. Remco Huizing zette Henk Bouwmeester vrij voor de keeper, maar zijn inzet werd gepareerd.  Bareveld liet zich naarmate de 1e helft vorderde wat meer zien op de helft van de Eesenaren. Vooral door een snelle omschakeling richting de behendige spitsen doken de Groningers af en toe gevaarlijk op voor het doel van Jasper Lubbers, zonder dat laatstgenoemde echt in de problemen kwam.  EEC was wat dat betreft slagvaardiger. Na 25 minuten spelen volgde een vrije trap vanaf de rechterkant ter hoogte van de 16 meter. Patrick Bults gaf afgemeten voor op de geheel vrijstaande Remco Huizing, die niet aarzelde en de bal in 1 keer achter de keeper werkte. Het werd zo 0-2 en voor EEC leek er even geen vuiltje aan de lucht. Deze lichtzinnige gedachte kwam de ploeg vlak voor rust duur te staan. Nonchalant uitverdedigen zorgde voor balverlies centraal in de verdediging waardoor Bareveld bijna kon profiteren. Een corner volgde en direct daarna een vrije trap op 20 meter afstand van het doel. Nadat de bal uit de muur terugketste stonden de blauwhemden (oranje vandaag) vooral te kijken, waarna er in de rebound gescoord mocht worden via een schot in de rechter benedenhoek. Dit gebeurde vlak voor rust en iedereen wist dat de wedstrijd weer compleet open lag. Toch was het EEC die daarna de mogelijkheid had om het verschil terug te brengen op twee doelpunten. Patrick Bults soleerde het middenveld over en bracht Henk Bouwmeester opnieuw vrij voor de keeper. Deze keer verdween de bal net naast de paal.

Na de rust werd het spel bij EEC er niet beter op. Het gaf Bareveld steeds meer de gelegenheid om te komen.  Veel onnodig balverlies was hier de oorzaak van. Het leek alsof de vermoeidheid meer een rol begon te spelen waardoor de concentratie verslapte. Bareveld wist eigenlijk niet echt goed raad met het mindere EEC spel. Grote kansen bleven uit en het was EEC die nu in de omschakeling gevaarlijk kon worden. Helemaal na het inbrengen van twee verse krachten.  Leon van Klaveren mocht direct na zijn invalbeurt alleen op de keeper afstormen, maar zijn schot werd gekeerd. Bareveld zette nog een keer aan en mocht  een kwartier voor tijd een corner nemen. Het werd even penibel, maar de gelijkmaker bleef nog in de lucht hangen. Die kwam uiteindelijk 5 minuten voor tijd alsnog. Een slotoffensief werd vervolgens verwacht van de thuisploeg, maar onmiddellijk na de aftrap was het Leon die EEC weer op voorsprong  bracht. Een voorzet van Ferdie Ottens vanaf rechts ging net over de goed ingelopen Pascal Slagter heen waarna Leon bij de 2e paal vrij kon aanleggen. Bareveld was nu definitief knock out en zag opnieuw Leon doorkomen, maar zijn schot smoorde via een speler van de thuisploeg. Henk bracht Ferdie nog in stelling, maar de onbaatzuchtige middenvelder legde nog eens af waarna de bal weg geroeid werd.  Het slotakkoord kwam via Henk, die een goede wedstrijd op de valreep bekroonde met een doelpunt. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd door iedereen, inclusief keeper gemist en verdween zomaar in het doel. Daarna floot de goed leidende scheidsrechter, dhr. Dissel, af en kon EEC met een tevreden gevoel huiswaarts. Een leuke overwinning op een geduchte tegenstander. Het spel van de 1e helft kon helaas niet doorgezet worden na de rust. De tankjes zijn nog te gauw leeg, maar daar kan nog twee weken aan gewerkt worden. Man of the match was de overactieve Julian Addink, die ijzersterk was in de duels. A.s. donderdag volgt in Ees het 2e bekerduel tegen DWZ, die met ruime cijfers (8-2) van Buinerveen wist te winnen.