EEC-2/3 – HOC-4 : 5-1 (EEC3)

26-08-2013

Zondag 25 augustus 2013

Om alvast de spelers weer te voorbereiden op het nieuwe seizoen is er voor gekozen om een oefenwedstrijd te gaan spelen. Ook HOC-4(deels ook hoc-3) was bereid de uitnodiging aan te nemen. Hiervoor ook onze dank aan v.v. HOC.

Een 2-tal woensdagavonden is er weer getraind door de spelers van het 2e en 3e onder de enthousiaste leiding van Riekus Smeenge. De opkomst was zeker redelijk tot zelfs wel goed te noemen. Zoals het ook vele andere jaren betreft hebben we nu nog te maken met mensen die nog met vakantie zijn, gezien hun werk moeilijk zitten, etc. Hierbij toch wel de hoop uitsprekende dat een ieder zoveel mogelijk probeert de trainingen mee te doen. Zeker ook voor jezelf maar ook voor je teamgenoten en de trainer/leider. Gezien de gezelligheid zal dat ook vast wel lukken.

De wedstrijd dan. Alleen met het 3e elftal het veld op te stappen lukt niet. Teveel afwezigen deze zondag. Gelukkig had het 2e nog niets staan en waren er vele bereid mee te doen. Klasse! In een combinatie werd er daarom aangetreden. Ook HOC was mooi op tijd aanwezig en kon de wedstrijd om 10:00 uur van start gaan onder de goede leiding van Jan Stavast.

In de kleedkamer benadrukt dat we met een goede tegenstander te maken konden krijgen. Goede ervaren(oud 1e elftal voetballers) waren aanwezig. Enkele meerdere goede namen misten helaas wel. Onderschatting echter niet vergeten.De 1e 20 minuten had Ees het lastig. Onrust in het spel. HOC spelers die elkaar wel makkelijker de bal konden toespelen. Dat resulteerde in enkele kansen(in ieder geval 1x paal). Hiervan hadden er best wel twee in ons doel kunnen belanden.  Blijkbaar had de thuisploeg enige tijd nodig om aan elkaar te wennen. Meer en meer grip kwam er op de wedstrijd. Een doelpunt van Raimon Roosjen(vandaag spelende op nr. 10-positie) en een mooie goal van Stefan Ottens(uit corner van Luuk Hofman) zorgden voor de 2-0 ruststand.

De 2e helft werd enige druk verwacht van HOC. Echter zorgde de intikker(na fout verdediger) van Luuk Hofman ervoor dat er al snel 3-0 op het scorebord verscheen. Het breekpunt voor de tegenstander. Je zag direct dat er bij hen minder werd gelopen. De ruimtes werden groter en de Esenaren bleven nog wel even doorgaan. Door een mislukte 1-2 op het middenveld en behoorlijk lange conversatie daarover zorgde ervoor dat Ees zich niet snel genoeg omdraaide. De tegenstander maakte hier juist gebruik van en tikte de 3-1 in. Goals van Tokkel(mooi tegendraads ingekopt na perfecte voorzet van Raimon) en een fantastische goal van Erik Wanders(lob van verre afstand) zorgden voor een verdiende 5-1 eindstand(ietwat geflatteerd dan).

Opstelling EEC-2/3: Derk, Luc, Gert-Jan, Harm(wissel Arjan Berghuis), Teun, Stefan Ottens, Erwin Hermelink, Luuk, Raimon, Tokkel, Nick(wissel Henry) en Erik Wanders.