Verslag EEC 3 vanuit oogpunt tegenstander (EEC3)

01-10-2013

EEC 3- Bargeres 4   15-09-2013        

Geschreven door Bargeres. 

Altijd leuk om te lezen hoe de tegenstander de wedstrijd heeft beleefd:

We werden vanmorgen allemaal wakker met vrolijke whatsappjes op de groep ’s chat, want vandaag hadden we de eerste wedstrijd van het seizoen! Brak of fit, we hadden er allemaal zin aan. Ees was de locatie, waar wij ons best moesten doen om de lokale club daar, EEC 3, een kopje kleiner te maken. Schievink vertelde de rest van zijn ploeggenoten hoe je het best een tegenstander uit de wedstrijd kan halen, en gaf tijdens de wedstrijd ook een mooi voorbeeld van hoe het nou precies werkte in de praktijk. Hij had de nummer 7 van de tegenstander zo ver gekregen dat hij helemaal door het lint ging, waar wij natuurlijk wel van konden genieten. Op weliswaar iedere positie had vv Bargeres meer voetballende kwaliteiten dan EEC. Desalniettemin had EEC op iedere positie 30 kilo gewicht meer dan wij.

Na een goede warming up en het intrappen van de keeper en mekaar begon de wedstrijd. Voor het uitspelende team was dit de eerste wedstrijd die ze samen speelden dus iedereen wist nog niet helemaal wat ze konden verwachten.

Gelijk in het begin van de wedstrijd werd het al duidelijk dat de scheidsrechter niet veel kaas had gegeten van het begrip de voordeelregel. De eerste helft verliep voorspoedig. Iedereens verwachtingen over het spel werden overtroffen en al gauw hadden we door dat we deze pot wel moesten winnen. Buiten het incident van Schievink en de labiele nummer 7 waren er uiteraard ook wel wat andere overtredingen begaan want we hebben het natuurlijk wel over de 5de klasse. Spoor begon de wedstrijd als aanvoerder, de verdediging werd gevormd door Bakker, de Groot en Schippers, het middenveld werd bezet door Schievink, Miedema, Spoor, Klinkhamer en ten Cate, en in de aanval stonden de 2 spitsen Lammersen en Jansen. Bryobhokun was onze dappere doelverdediger. Van beide kanten waren zo nu en dan aanvallen maar het spel speelde zich over het algemeen af op het middenveld. Na 45 minuten spelen stond er dan ook nog steeds die saaie 0-0 op het scorebord.

Met veel vertrouwen keerden we na de pauze weer terug op het veld, alleen bleek achteraf dat het duel niet in ons voordeel beslist zou worden. Tot 2maal toe sloeg EEC toe in het strafschopgebied van Bryobhokun en dat was uiteindelijk niet meer in te halen door de jongens van Bargeres 4. Er waren daarentegen wel genoeg kansen om de stand om te buigen alleen zat het er vandaag gewoon niet in.

Wel hebben we allemaal een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd, want het spel dat we lieten zien was zeker niet slecht.

Leider/trainer Dijkstra had ondanks zijn blessure alsnog wel zijn debuut gemaakt en de verdediging stond als een huis. Op het middenveld konden we de bal op bepaalde momenten wel goed overspelen alleen lukte het niet om de kansen af te maken.

We weten zeker dat de bijbehorende resultaten niet lang op zich zullen laten wachten!