EEC 1 beslist derby tegen GKC in de 1e helft. (EEC1)

12-11-2013

Ees-De derby tegen het hooggeplaatste GKC eindigde in een 6-1 overwinning voor de thuisploeg. EEC wist in de 1e helft in 20 minuten tijd de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen door vier keer te scoren.

GKC liet zich in het eerste kwartier echter niet zomaar naar de slachtbank leiden. EEC startte met veel overtuiging de wedstrijd. Er werd over het hele veld druk op de bal gezet en de eerste kansen dienden zich snel aan. Na 10 minuten zorgde Patrick Bults al voor de openingstreffer op aangeven van Jordi Siepe. Zijn schot verdween links in de benedenhoek. GKC speelde met spits en topscorer Danny Kolp op het middenveld en deze wist veelvuldig via het centrum door te komen. EEC had geen goed antwoord op de verrassende positie van deze goaltjesdief waardoor er de nodige onrust was achterin. De grootste kans voor GKC kwam ook weer via kolp toen hij mocht opduiken voor keeper Lubbers. Zijn geplaatste inzet kwam via de binnenkant paal weer terug het veld in. EEC kwam hiermee goed weg, maar was kennelijk nog niet wakker genoeg. GKC kreeg alle vrijheid om gevaarlijk te blijven. Een vrije trap werd knap door keeper Lubbers gered. De 1-1 hing in de lucht, maar wat volgde was een penalty aan de andere kant, waar een EEC speler in de 16 meter opzichtig onderuit werd geduwd. De strafschop werd door Jordi Siepe binnengeschoten. GKC oogde vanaf dat moment aangeslagen en er volgde een sterke fase van de thuisploeg. De EEC spelers vonden elkaar makkelijk en het spel speelde zich voornamelijk op de helft van de gasten af. Na een half uur spelen wist EEC meer afstand te nemen door een doelpunt van Mark Wanders. Leon van Klaveren bracht de topscorer in stelling na een mooie combinatie met Jordi. Inmiddels had GKC al afscheid moeten nemen van de keeper, die geblesseerd was uitgevallen. Oud EEC er (zaal) Richard Wieringh nam noodgedwongen plaats onder de lat. Slechts 5 minuten later was het weer Mark die nu op aangeven van Jordi zijn 2e van de dag maakte. EEC zat daarmee op rozen en kon met een goed gevoel de rust in gaan. Het spel van de laatste 20 minuten was veelbelovend en afgesproken werd om de teugels niet te laten vieren.
GKC bleek na de rust toch nog over voldoende veerkracht te beschikken om zich terug te knokken in de wedstrijd. EEC daarentegen lukte het niet om er net zoveel energie in te steken als in de 1e helft. Wel was er nu meer grip op de GKC aanvallers door een strikte mandekking.
De wedstrijd kabbelde vervolgens voornamelijk voort op het middenveld en grote kansen vielen er aan beide zijden nauwelijks te noteren. In de 80e minuut kwam GKC terug tot 4-1 via een strafschop. De blauw witte formatie van trainer Boeser leek plots weer bij de les en nog geen drie minuten later stond de 5-1 op het scorebord. Een uittrap van keeper Lubbers kwam voor de voeten van rechterspits Leon van Klaveren die bij de 1e paal binnenschoot. Daarmee was het nog niet gedaan. Invaller Rob van Kessel schoot vanaf de linkerkant met rechts in de verre hoek. Aangever van deze fraaie goal was Ferdie Ottens. EEC kan terugzien op een mooi resultaat in deze derby, waarin vooral in het laatste half uur voor rust uitstekend voetbal op de mat werd gelegd. Een prettige bijkomstigheid was dat de kansen er makkelijk ingingen en dat GKC hun kansen in de beginfase lieten liggen.