Stadskanaal-4 versus EEC-3: 4-4 (EEC3)

04-03-2014

De winterstop weer voorbij. Vorige week stond eigenlijk de eerste wedstrijd weer op het programma, maar die werd afgelast. Nu konden we dan! Weer eens een zo vertrouwde zondagmorgen. DE EEC-3 APP liet vanaf de vrijdag ervoor al van zich spreken. Het was al langere tijd stil, maar iedereen leek weer uit z'n winterslaap te komen. Zo rond kwart voor negen had iedereen z'n bakkie koffie. Er werden nog even wat voorjaarsvakantiebelevenissen uitgewisseld en dan hup de spullen mee en richting Stadskanaal.

Ach, zoals het elk seizoen wel weer's gaat. Een die het sportpark niet kan vinden en een die zich verslapen heeft. We noemen geen namen. Toch Henk en Dennis?

Omkleden. Warm lopen en nog even weer terug naar de kleedkamer. De boel op scherp zetten. Vooral ook nog punt van aandacht: De scheidsrechter(niet een van de club maar een jongeman van de KNVB) die vooraf in de bestuurskamer al duidelijk meldde geen tegenspraak te dulden en (zwaardere) overtredingen direct zou gaan bestraffen met geel. Dus 10 min. tijdstraf.

We begonnen goed vanaf de aftrap. De eerste 20 tot 25 min. waren dan ook voor de Esenaren. 1-0 voor door Jeroen(assist Henk). 1-1 helaas door rommelig verdedigen. 2-1 voor. Opnieuw Jeroen. Daarna is het Stadskanaal die meer te vertellen heeft. Al vlot de 2-2. Een "Derkje". Stadskanaal krijgt meerdere mogelijkheden maar gaat er slordig mee om. Maar na het "Derkje" is er ook weer een super redding tijdens die kansen van Knoal. Als de tegenstander sterker is moet er zo her en der ook wat stevig geduelleerd worden. Dat zorgt bij Erwin voor de gele kaart. 10 min. eruit. We komen er goed doorheen met 10 man gelukkig. Vlak voor rust mag hij er weer in.

Bekertje thee. Even wat discussie bij keeper en laatste man. Niet verkeerd. Worden we allemaal weer wat scherper van(ha, ha). We voelen wel dat we deze zondagmorgen kansen hebben en kunnen scoren! Het is tenslotte al weer even terug dat we er twee maakten. De inzet is er! Beleving ook! We moeten echter de Knoalsters niet te dicht bij de goal laten komen. Ook zij hebben  een aardig stel goede voetballers in het veld staan. Dennis(die is ingevallen voor geblesseerde Harm) heeft het druk genoeg met hun nr. 10.

We gaan weer. Wederom een goede start. Onze verdedigers staan goed. Sjoerd die is ingevallen voor Brummel staat, op een voor hem ongewone plek(linksachter), goed. Luc verricht meerdere goed getimede slidings. Zorgt voor juiste rugdekking. Hedde staat zeker te verdedigen. Z'n directe tegenstander heeft weinig kans. Raimon weet regelmatig voor zijn directe man te komen.

Door het vele balbezit hebben onze middenvelders(Erwin linkshalf, Henk en Arjan centraal en Dennis rechtshalf) hun vizier vooruit staan. Tokkel en Jeroen zijn dan de snelle spitsen die klaar staan of ruimte maken. De 3-2 voor Ees komt ook (deels) op hun naam. Voorzet Jeroen die Tokkel ineens op de schoen neemt. Erwin is degene die wederom duels wint. Hij zit dicht achter Tokkel en weet regelmatig een afvallende bal of opkomende rechtsback op te vangen. De 4-2 is dan van een centrale middenvelder. Arjan dribbelt richting 16 meter. Henk, Jeroen en Tokkel zorgen voor dreiging door hun loopbewegingen. Arjan ziet z'n kans. Afstandsschot van buiten de 16. Vliegt er rechts in! Stadskanaal is het even kwijt. Ook zij kwamen met 10 man te staan. Door een "zwaardere" overtreding werd ook een van hen door de scheids met de 10 min. straf beboet.  Dit was(achteraf) het moment om toe te slaan. EEC-3 kreeg nog enkele kansen vanaf het middenveld naar de spitsen. Met de goede combinaties waren we er doorheen getikt en hadden we de "genadeslag" toegebracht. Helaas, de mogelijkheden strandden voor het strafschopgebied.

Nog een 20 minuten te gaan. Stadskanaal gelooft er nog in en zet aan. We lopen teveel achteruit. Meerdere schoten op doel. Voorzetten. De verdediging heeft het druk. Dan plots in een rommelige situatie de goal. We moeten nog een keer wisselen. Arjan Berghuis komt erin voor Jeroen. Enige hinder van z'n bovenbeen en wellicht ook "leeg gespeeld". Arjan neemt de plek over van Sjoerd(linksachter) en Sjoerd naar de spits. Echter dat duurt niet lang. Door een discussie met de scheids wordt Erwin zijn 2e gele kaart gepresenteerd. We moeten het restant met 10 man verder. Sjoerd een linie terug. Hij heeft het er niet makkelijk mee! Zijn derde positie deze morgen. Derk houdt ons nog in de wedstrijd. Eigen kansen hebben we niet echt meer. Het is verdedigen uit alle macht! Het lijkt goed te komen! We zitten nu op de 91e minuut. Dan een bal van links die wordt ingespeeld op een vrijstaande man even buiten de 16 meter. De Knoalster doet het goed. Hij ziet nog een opkomende speler, legt de bal nog eens opzij. Die schiet. De bal gaat tussen diverse mensen van ons door. Derk kan weinig zien en de bal vliegt erin. De scheids fluit voor de goal. Hij laat niet eens meer aftrappen maar fluit tegelijkertijd voor het einde van de wedstrijd.

Ja. Het voelt als 2 punten verlies. Maar aan de andere kant. We stonden al een tijdje droog. Een punt is toch wat, aldus leider Erik. Is ook zo! De inzet was er! Beleving ook! Combinaties gaan hopelijk weer beter lopen(na weer enige training en wedstrijdritme). Als we allemaal ervoor gaan pakken we wel weer meer punten!

Bijna iedereen was er weer. Da’s ook weer mooi om te zien. We missen elkaar ook wel(ha, ha).

Dan eem lekker douchen!

Korte, maar weer gezellige afsluiting in Ees. Biertjes, cola-bb en gehaktballen!

Zondag naar HOC. Wordt een hele lastige......Zij doen mee om het kampioenschap!

 

Erik en Riekus