E.E.C. 1 - Witteveense Boys ‘87 4 - 0 (2 - 0) (EEC1)

08-04-2014

Witteveen zonder Voortman is als een bh aan de waslijn; het beste is er uit.


E.E.C. zette afgelopen zondag een enorme stap richting een periode in de 5e klasse E. Met klinkende cijfers werd Witteveense Boys, wat in de stand op de tweede plek gelijk stond met de Eesenaren, aan de kant geschoven. De overwinning smaakte extra zoet door gelijke spelen bij directe concurrent om de tweede periode SVZ en grootste titelkandidaat TLC.

 

Een gespannen sfeer hing er in de kleedkamer van het thuispelende E.E.C. de koppies naar de grond gericht en geen flauwe grapjes, het doel was duidelijk, er moet gewonnen worden van Witteveen. Niet alleen om het verlies van de heenwedstrijd te doen vergeten, maar ook om mee te blijven doen om de prijzen in de 5e klasse E. “De spanning in bedwang houden, hard werken en zelf het spel maken” was het strijdplan van trainer Boeser en zijn gemotiveerde selectie.

 

Dit laatste werd vanaf de eerste minuut opgevolgd, de bal werd door de thuisploeg gemakkelijk rondgespeeld. Mooie combinaties van de achterhoede en het middenveld richting de voorhoede konden door Witteveen niet worden tegengehouden. Enige tegenvaller in de eerste tien minuten was het uitvallen van Mark Vos (Leon van Klaveren ‘4) met een achillespees blessure. Enkele minuten na deze wissel werd de bal met een harde knal van keeper Jasper Lubbers naar voren geschoten, Mark Wanders zag de bal via het hoofd van een tegenstander voor zijn voeten komen omspeelde de keeper en kon droog de 1-0 binnentikken.

 

Invaller Leon van Klaveren liet in de 25e minuut gelijk maar even zien dat hij prima in de basis had kunnen starten, een (net hard genoeg) lobje over de laatste man werd mooi meegenomen voorbij de keeper en binnengelopen door Henk Bouwmeester. Met deze goal maakte Henk zijn achtste doelpunt van het seizoen, de voor zijn doen weinig scorende centrale middenvelder speelde tegen Witteveen op zijn vertrouwde plekje in de spits en liet even zien dat dit ‘zijn’ plek is. Na de 2-0 volgde een rommelige periode in de wedstrijd, beide teams vergaten te voetballen en was het maar goed dat de scheidsrechter voor de rust floot.

 

Na de rust besloot Witteveen meer druk naar voren te zetten, dit zorgde voor een verwarde verdediging van E.E.C. die aan het zoeken waren naar hun directe tegenstander en dus niet aan opbouwen toe kwamen. In de 57e minuut moest ook Ferdie Ottens het veld geblesseerd verlaten, voor hem in de plaats kwam Dennis ter Steege. Keeper Lubbers besloot in de 65e minuut dat de hoop op een aansluitingstreffer van Witteveen wel mocht vergaan en schoot de bal wederom hard naar voren, dit keer kon Henk Bouwmeester de bal meenemen en hard tegen de touwen schieten. Vijf minuten later was het alweer raak, een corner vanaf de rechterkant werd hard binnengekopt door dezelfde Henk Bouwmeester. Met zijn derde treffer zette hij de 4-0 eindstand op het bord.

 

De goede reeks van E.E.C. wordt dus nog steeds niet verbroken, al 11 wedstrijden op rij werd er niet verloren. Volgende week staat dé derby van het seizoen op het programma. De Buunerberen komen op bezoek in Ees. We hopen op een drukke gezellige en sportieve middag.

 

NB. Tijdens de wedstrijd E.E.C. 3 - Borger 2 viel speler van Ees Arjan Berghuis met een enkelblessure uit, hij moest met een ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. Na het bestuderen van de foto’s bleek dat zijn enkel op drie plekken was gebroken. De spelers van de eerste selectie, de trainers en begeleiding wensen hem veel sterkte met zijn herstel.