SPW3 - EEC2 (EEC2)

07-09-2015

SPW  3 – EEC 2, 6 september 2015    2-4   (2-2)

De eerste zondag in september. Traditioneel dé start voor het nieuwe voetbalseizoen. Ook voor de mannen van het tweede van EEC was het weer de hoogste tijd om te zien of we het spelletje nog niet verleerd waren na de zomerstop. Op het mooie nieuwe sportpark van SPW in Stadskanaal wachtte de eerste tegenstander van deze voetbaljaargang.

EEC begon een beetje onwennig, onrustig en het was hier en daar nog slordig in de passing. Op zich niet vreemd, want we waren er in de voorbereiding niet in geslaagd om een  keertje met zijn allen te oefenen. Voor een aantal waren het dan ook de eerste 90 minuten, sinds maanden. Desondanks had EEC een licht veldoverwicht. Dit leidde wel tot kansjes, maar ook niet meer dan dat. Halverwege de eerste helft was het SPW dat op voorsprong kwam. Via een “van der Wiel-tje” van Luc in  de 16, werd de bal resoluut op de stip gelegd en vervolgens benut: 1-0. Niet lang  daarna kon EEC de gelijkmaker aantekenen via het duo op het centrale middenveld. Stefan Ottens kon op aangeven van Luuk, de veelvuldig toegepaste buitenspelval van SPW ontwijken en  wist vervolgens via een schuiver de keeper te verschalken: 1-1. Elkaar nog eens extra oppeppend werd na deze treffer direct jacht gemaakt op de voorsprong. En deze liet niet lang op zich wachten. Opnieuw was het Luuk die via een boogbal spits Henry wist te vinden. De bal leek lastig controleerbaar, maar met de nodige dosis wilskracht wist Henry de bal net iets eerder te raken dan de uitkomende keeper. De eerste voorsprong was een feit. Heel lang bleef dit echter niet zo. Binnen enkele minuten wist SPW de achterstand al weer om te buigen. Na een combinatie van ongelukkig uitverdedigen en gebrekkig na-coachen kon SPW op slag van rust de gelijkmaker aantekenen.

In  de rust werd er door de leiders nog eens op gehamerd om goed te blijven communiceren en om de bal rond te laten gaan. Met het goede gevoel dat er meer dan 1 puntje te halen zou moeten zijn, werd de tweede helft begonnen met Pascal als vervanger voor Matthijs. 

Ook de tweede helft was EEC de bovenliggende partij. Ook nu bleek scoren toch best lastig. Op het moment dat Jeroen werd  getorpedeerd door de SPW keeper, leek het duidelijk dat ook wij onze penalty zouden krijgen en het van  11 meer zouden kunnen proberen. De scheids, niet uitblinkend in duidelijkheid, wou daar echter niet aan en vond het nodig om Luuk in reactie daarop er met geel 10 minuten af te sturen. Vreemd genoeg gaf hij vervolgens wel een (indirecte) vrije trap in de zestien, waar we niet uit wisten te scoren. Met een man minder bleven  we echter druk naar voren houden en SPW kon niet echt gevaarlijk worden. SPW leek hier en  daar ook conditioneel wat problemen te krijgen, waardoor de ruimtes op het middenveld groter werden. De 2-3 die Gert-Jan, al uitglijdend en vallend,  kon binnen koppen na een voorzet van Henry bleek een  gevoelige tik.  Ondanks een steeds warriger leidende scheidsrechter, die nog eens twee keer geel wou trekken, wist EEC  het hoofd koel te houden. SPW probeerde nog eens extra druk te creëren door 1-op-1 te gaan spelen  en wat extra lengte voorin te brengen, maar kon geen echter vuist meer maken. In  de laatste 5 minuten wist Raimon via een schot in de verre hoek de laatste hoop van  SPW de grond in te boren. Einduitslag 2-4. Een  lekker begin met 3 punten van hopelijk een prettig seizoen.  Op naar volgende week  waar Bareveld 3 te gast zal zijn in Ees.