EEC2 - Bareveld3 (13 sept 2015) (EEC2)

16-09-2015

Op 13 september was daar dan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2015-2016. 

Alle ingrediënten voor een leuke pot voetbal waren aanwezig. Een heerlijk regenbuitje rond 9 uur, een strak gemaaid weilandje, lachende gezichten, en vooral een goeie bak koffie.

Aan verschillende oogjes te zien waren sommige daar het meest aan toe. 

We speelden in een iets andere samenstelling in vergelijking met de eerste gewonnen wedstrijd tegen SPW3. Op doel stond Stefan. Het blok achterin bestond uit Gert-Jan en Raimon, en op de back posities speelden Teun en Erik Brummel. Laatstgenoemde heeft in 2014 al afscheid genomen van het zondag team om zich volledig op het 7 tegen 7 te storten maar was bereid om ons een handje te helpen. Waarvoor dank! 

Op het middenveld speelden we met Matthijs en Henry op de flanken, en centraal stonden Pascal en Luuk. Het spitsenduo werd gevormd door Jeroen en Richard. 

We begonnen voortvarend aan de wedstrijd en we voelden allemaal al heel snel aan dat we de bovenliggende partij waren. Veel druk naar voren en we speelden vooral op de helft van Bareveld.

Vooral de eerste 30 minuten voetbalden we goed en konden we elkaar goed vinden. 

Nadat Jeroen de paal had geraakt en schoten van Luuk, Richard en Pascal net geen doel troffen, was het Gert-Jan die na een kwartier spelen de 1-0 maakte met zijn linker. Daarna ging het snel. Jeroen maakte eerst de 2-0 vanuit een mooie steekbal van Pascal, waarna Jeroen ook de 3-0 voor z’n rekening nam met een hard schot van net buiten de 16. Richard wist met een geplaatst schot de 4-0 in de verre hoek te krijgen, na een gekraakt schot van Henry. Niet lang daarna schoof Pascal beheerst de bal langs de keeper na een mooie steekpass van Luuk. 

Vanaf dat moment haperde de machine echter. We vergaten te voetballen en maakten vaak net de verkeerde keuzes. We brachten de bal te vaak i.p.v. dat we de bal rond lieten gaan en breiden soms net even te vaak door in een aanval. Tegen deze tegenstander kwamen we er echter mee weg. Op een paar corners na zijn wij verdedigend niet in de problemen gekomen. 

Dat was ook de strekking van het rust praatje van de lijers. Die hamerden ook op het voetballend gedeelte, en dat als we de bal het werk lieten doen de kansen vanzelf weer zouden komen. 

De 2e helft gingen we wederom voortvarend van start. We speelden inderdaad iets beter en de kansen kwamen ook. Gert-Jan nam de 6-0 voor z’n rekening met een schot vanuit de 16 na een mooie aanval. Richard werd daarna bedankt voor z’n harde werken en werd vervangen door Robert Pepping die zijn debuut dit seizoen maakte. Na een paar positie wisselingen op de linkerflank kwam Henry nu bij Jeroen in de spits te staan. De 7-0 kwam van de voet van Jeroen die scherp reageerde op een verkeerde terugspeelbal, de laatste man uitspeelde en beheerst binnen schoof. Direct na de aftrap scoorde Jeroen ook z’n 4e van de dag na een mooie korte combinatie tussen Luuk en Henry waarna Jeroen alleen voor de keeper kwam te staan.

Luuk tekende vervolgens ook zijn 2e van de dag aan waardoor we snel uitliepen naar 10-0. 

Daarna haperde we echter weer. We hadden mooie aanvallen, goede kansen maar de scherpte ontbrak. Het is ook een beetje dat je 2 teams nodig bent om zelf te kunnen voetballen en Bareveld was ondanks dat ze hun best deden vandaag een maatje te klein. Doordat we wat scherpte verloren kreeg Bareveld zelfs nog een paar kansen. Op de eerste had Stefan 2 hele goede reddingen, maar hij kon niet voorkomen dat Bareveld vlak daarna via een snelle aanval de eretreffer op het bord kon zetten. 

Al met al hebben we vandaag veel aanknopingspunten gezien. We kunnen met elkaar een aardig balletje trappen. En net als tegen SPW uit hebben we ook vandaag laten zien dat we allemaal de strijd aangaan, dat we karakter tonen en dat niemand de kantjes er af loopt. 

Op naar GIETERVEEN2 uit. 

De Raaskallende reporter…