EEC 2 - Musselkanaal 4 (EEC2)

01-10-2015
Na de deceptie van vorige week ( afgelasting in en tegen Gieterveen). Stond er zondagmorgen om 10:00 uur de topper in onze klasse op het programma. De nummer één tegen de nummer drie. 
Beide elftallen nog ongeslagen. Het zonnetje brak langzaam door, dauw op het veld, twee gretige elftallen. Kortom, alle ingrediënten aanwezig om er een mooie pot voetbal van te maken. 
Eerst gingen we nog met het zooitje ongeregeld op de foto. Hopeloos om dat netjes op één foto te krijgen. Het resultaat komt in de kantine te hangen ( voor de liefhebbers). In het begin werd door beide elftallen een beetje afgetast, wie er deze morgen de dienst ging uit maken. Musselkanaal had een goed voetballend elftal met doorgaans wat oudere voetballers, maar die konden het balletje nog goed rond laten gaan. Vanuit een snelle counter opende Musselkanaal de score: 0-1. Na deze goal bleef het spel op en neer gaan. Beide ploegen bleven goed voetballen. Er waren kansen aan beide kanten. Na een goede combinatie gaf Jeroen de bal diep op Luuk die de bal over de keeper heen tikte en deze verdween in het net. De verdiende gelijkmaker 1-1. Dit was tevens ook de ruststand. 

In de rust werd gezegd om op dezelfde voet door te gaan. De tweede helft was EEC de bovenliggende partij. Wij beschikten over iets meer long-inhoud, maar dit resulteerde niet in een verschil in goals. Wij hadden wel meer kansen. Stefan, onze keeper heeft de tweede helft niets te doen gehad. Onze verdediging stond goed en in de voorhoede en op het middenveld hielden we goed druk op de verdediging van Musselkanaal. 1-1 is dus ook de eindstand gebleven. Iedereen kon hier wel mee leven, ook al had er voor ons meer ingezeten. De andere concurrent Valthermond won wel zijn partij waardoor wij nu met één wedstrijd minder vijf punten achterstand hebben op de koploper. Volgende week mogen we proberen om daar de eerste punten af te snoepen. Dus weer een topper. Als we zo blijven voetballen moet er in ieder geval iets mogelijk zijn. 

Uw commentator ter plekke!!!