Valthermond 4 - EEC 2 (4 okt 2015) (EEC2)

7-10-2015

Zondag 4 oktober stond de 2e  topper op rij voor ons op het programma in onze klasse.

Uit tegen het altijd lastige Valthermond 4. Valthermond had een wedstrijd meer in de benen en nog altijd geen verliespunten, net als ons dus nog ongeslagen. Vol vertrouwen gingen we erheen nadat we de week ervoor eigenlijk de volle buit hadden kunnen, en misschien wel hadden moeten pakken, tegen een goed spelend Musselkanaal 4. Eveneens op dat moment nog zonder punt verlies.

 

De WhatsApp groep was het weekend redelijk rustig, wat op zich een goed teken kan zijn.

Gezonde wedstrijd spanning? Was Raimon Roosjen misschien door z’n vunzige foto’s heen? Ik weet het niet, er hing iets in de lucht.. Helaas bleek het zondag alleen maar de mist te zijn die in de lucht hing…

 

We begonnen als gewoonlijk in een 4-4-2 opstelling met een ruit centraal. Good old Derk  maakte z’n eerste opwachting dit seizoen weer op de goal, met daarvoor van links naar rechts, Ronald Ottens, Stefan, Luc  en Robert  in de verdediging.

Raimon en Ronald Oldenburger bestreken de flanken waar Luuk en Pascal centraal stonden. Voorin maakten Jeroen en Henry het elftal compleet. We hadden een sterke bank met Gert-Jan, Teun, Richard en Matthijs. Harm was weer onze uitstekende vlagger, waarvoor dank.

 

We begonnen niet goed aan de wedstrijd. Slap in de duels, geen strijd, laag tempo, ballen brengen i.p.v. in-pasen. Heel raar, in niets leken we op het team wat de week ervoor nog zo’n goeie pot had gespeeld. Bijna niemand, op een enkele uitzondering na, kwam in de buurt van z’n normale niveau.

Een goal van Valthermond werd afgekeurd na 20 minuten spelen na een verkeerd genomen indirecte vrije trap binnen de 16 na een terugspeelbal, bij de 2e poging wist Luc hem naast te krijgen.

 

Toch kwamen we, ondanks ons slechte spel na een goede corner van Pascal op 1-0. Schitterende kopbal van Stefan die goed timede en de bal in de verre hoek knikte. Ineens kregen we daarna nog een paar grote kansen via Pascal, Ronald Ottens, Jeroen, Henry, weer Jeroen en Luuk. Deze waren allemaal niet aan hun besteed. De eerste helft kabbelde maar door en nog steeds waren we niet in goeden doen, Valthermond werd zelfs wat gevaarlijker.  waarna we dus maar met 1-0 gingen rusten.

En dat is het meest frustrerende van alles. Als we met 3-0 waren gaan rusten had niemand er raar van opgekeken, terwijl we ook nog es zo slecht speelden.

 

De 2e helft begonnen we met verse krachten. Richard voor Jeroen, Matthijs voor Ronald Oldenburger, Teun voor Robert. Helaas had dit niet het voor ons gewenste effect. De 2e helft speelden we niet veel beter, maar door een paar omzettingen aan hun kant kregen we ook geen kansen meer. Pascal was 1x dichtbij na een goede actie van Henry, maar daar bleef het dan ook bij.

Tot overmaat van ramp kwam Valthermond nog op 1-1 na een communicatie foutje bij ons achterin tussen Derk en Stefan.

Gert-Jan kwam er nog in voor Raimon, en Jeroen nog voor Luuk maar het veranderde niets meer, er was hier niks meer te halen vandaag. 1-1 was dan ook het eindresultaat.

 

Puntverlies vandaag was totaal niet nodig en enorm frustrerend. Waar we vorige week met een lichte kater zaten na een 1-1 thuis, was die dit keer vele malen groter. 1-1 tegen de koploper lijkt een goed resultaat op papier, maar we hebben de punten vandaag van onszelf verloren. Niks ten nadele van Valthermond 4, en niet arrogant bedoeld. We hadden 3 punten mee moeten nemen naar Ees.

 

Volgende week beter, en woensdag maar es trainen met elkaar. Er is, nogmaals, dit seizoen echt iets mogelijk voor EEC2. Helemaal nu we de top 2 gehad hebben, en daar eigenlijk 6 punten uit hadden moeten pakken. Alleen moeten we wel beseffen dat we het met onze blauwe  mooie oogjes en talent alleen niet gaan redden. We zullen uit het vaatje van SPW3 uit moeten gaan tappen willen we iets bereiken dit seizoen. En laten we daar aankomende zondag tegen Bareveld2 thuis maar mee beginnen mannen.

 

De RAZENDE reporter, razend dit keer..