Westerwolde4 - EEC2 (1 nov 2015) (divers)

06-11-2015

Na 2 vrije zondagen mochten we eindelijk de wei weer in. Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Westerwolde op het programma. Westerwolde is de hekkensluiter van deze competitie. De grote vraag is of de mannen van Bukkie en Jansen naar 3 gelijke spelen weer eens met 3 punten van het veld kunnen stappen.

Na een goede bespreking in de kleedkamer en een serieuze warming-up waren de mannen van EEC klaar voor de wedstrijd. Eenmaal op het veld zagen we dat er bij Westerwolde ook een vrouw mee deed. Velen uit ons team wisten niet wat ze zagen. Ongeloof en onderschatting lagen dan ook op de loer.

In de begin fase van de wedstrijd konden we zien dat dit niet de moeilijkste tegenstander was. Doordat EEC veel te veel kleine foutjes maakte werden er weinig kansen gecreëerd. De wedstrijd vorderde en het spel begon aan de kant van EEC2 steeds beter te lopen. Na een goede steek pass van Richard op Ferdie kon Ferdie gemakkelijk de 0-1 scoren. EEC bleef na dat doelpunt goed druk zetten op de verdediging van Westerwolde, hierdoor kon EEC op het middenveld snel de bal veroveren. Dit keer was het Raimon die Richard wist aan te spelen. Richard kon vervolgens van afstand makkelijk de 0-2 maken. Dit was ook de ruststand.

In de rust werd besproken dat EEC door moest gaan met druk zetten op hun verdediging, ook werden er een aantal wissels toegepast. Al snel in de 2e helft kon Teun scoren na goed werk van Sven. Na dat doelpunt was het vertrouwen om nog een punt aan deze wedstrijd over te houden bij Westerwolde weg. Vanuit de verdediging stoomde Stefan Ottens op en via een een-tweetje met Luuk kon Stefan gemakkelijk de 0-4 scoren. Snel daarna kon Gert-Jan via een prima voorzet van Henry de 0-5 binnen koppen. Na eerdere afstandsschoten van Ferdie die net niet binnen de palen eindigde (maar wel over het vangnet)wist Luuk de 0-6 op zijn naam te schrijven. De 0-7 was een herhaling van de 0-5. Weer wist Gert-Jan met z’n hoofd te scoren na een goeie voorzet van Henry. Hierna kreeg EEC nog een paar kansjes maar deze werden onbenut gelaten. Al met al kan EEC terug kijken op een goede ochtend met de belangrijke 3 punten. Daarnaast hebben mannen van Bukkie en Jansen zich niet van de wijs laten brengen door het vrouwelijk schoon binnen de lijnen.

Komende zondag staat de nummer 3 van de competitie, Veelerveen, te wachten op de mannen in het blauw- wit. Kom aanstaande zondag om 10.00 uur naar sportpark de Dillen in Ees om te zien of de mannen weer 3 punten weten binnen te slepen.