EEC 2 - Veelerveen 2 (8-11-2015) (EEC2)

09-11-2015

Zondagmorgen 8 november stond de wedstrijd tussen de nummers 3 en 4 in het klassement op de agenda. Om 10uur werd de wedstrijd onder leiding van Jan Stavast afgetrapt op het sportpark de Dillen te Ees. EEC begon fanatiek aan de wedstrijd, wetende dat winst de 3de plek op zou leveren en bij verlies de aansluiting bij de titelkandidaten moeilijker zou worden. De spelers van EEC hadden afgesproken niet te veel te gaan jagen en iets achter de middellijn te gaan voetballen. Maar door het fanatisme wat in de ploeg zat kwam dit niet echt tot zijn recht. Als de bal veroverd was werd gelijk de aanval gekozen en strandden vele acties rond de 16 van Veelerveen. De gasten konden met hun tikkend voetbal weer gevaarlijk worden in de omschakeling. Enkele schoten van afstand door een middenvelder van Veelerveen misten wat richting, maar de bal op de kruising was voor Veelerveen de grootste kans. EEC kwam in het begin van de wedstrijd het meeste in aanmerking voor de openingstreffer. Maar door veel mislukte passes en te snel de weg naar het doel te kiezen kwam EEC niet dichterbij dan een rollertje voorlangs. Druk op de tegenstander was er voldoende, maar het spel kon nog wel iets beter. In de 35e minuut was hij daar dan, de 1-0 door Henry Welling. Hij kreeg de bal van Matthijs Kuiper en werkte de bal na een kleine actie mooi in de verre hoek. Enkele acties later was daar alweer het fluitsignaal voor de rust en kon er even een bakje thee naar binnen worden gewerkt.

Door het fanatisme in de eerste helft van de thuis ploeg kwam de rust ook niet op het verkeerde moment. Want het jagende spel had aardig wat energie gekost. In de rust werd ook besproken dat de opzet van de eerste helft een beetje mislukt was en dat we dit de tweede helft iets anders moeten gaan aanpakken. Het aanvallende spel had nog niet echt zijn vruchten afgeworpen tegenover de energie die het gekost had. Maar aangezien er nog een helft moest worden gespeeld werd de opzet van de eerste helft weer opgepakt en zou dit de strategie zijn voor de komende 45 minuten. Een blik fitte wissels werd opengetrokken en na wat kleine verschuivingen was EEC klaar voor de 2de helft.

Beide teams waren weer gemotiveerd op het veld verschenen. Door het wat ingezakte spel van EEC kwam Veelerveen meer in de wedstrijd en meldde zich steeds meer bij de 16 van EEC. De kansen die EEC creëerde door gedoseerd aan te vallen gaven ook niet het gewenste resultaat. Bij de stand van 1-0 kon de wedstrijd nog alle kanten op. Dit gevoel hadden de gasten ook. Zij kwamen steeds meer in balbezit en legden de druk bij EEC. De gelijkmaker leek ook eerder in de lucht te hangen, dan de overwinning voor de thuisploeg. Maar toen kwam de bal bij Gert-Jan Hilbrands terecht. Hij gaf een voorzet op maat waardoor de mee opkomende linksback Ronald Ottens de bal achter de keeper kon koppen:2-0 voor EEC. Maar de heren van Veelerveen gaven nog niet op en bleven druk zetten. Iets voor tijd kwam daar verandering in. Henry Welling speelde een goed bedoelde pass iets te diep waarna de keeper ver uit zijn doel kwam. Deze wou de bal ver weg schieten maar trof daar in zijn pad de door gelopen Ronald Ottens waarvoor de pass bedoeld was. Na een volle rebound op de knie van de EEC speler verdween de bal in het doel van Veelerveen en was de wedstrijd gespeeld. De wedstrijd die een kwartier voor tijd nog voor beide teams mogelijkheden bood werd gewonnen door de thuisploeg met 3-0. De scheidsrechter had een makkelijke dag door het leuke en sportieve spel van beide ploegen. Een mooi duel in de 6 klasse reserve.