EEC 2 - Gieterveen 2 (6-12-2015) (EEC2)

11-12-2015

De wedstrijd vond plaats op sportpark de Dillen te Ees. Dit was de eerste zondag van december, een dag waarop eindelijk weer gevoetbald mocht worden. Na twee weken geen wedstrijd gespeeld te hebben mochten de voetbaltassen weer ingepakt worden.

Om tien uur mocht de thuisploeg aftrappen. Tijdens de eerste helft was de wind sterk aanwezig en om het nog prettiger te maken was deze ook nog eens tegen ons in. Door de tegenwind werd er voornamelijk de lage bal gehanteerd. Dit was geen probleem, er kon vrij gemakkelijk rond getikt worden. Er werd weinig druk gezet door de Gieterveense manschappen.

De eerste paar minuten werd er rustig rond getikt en gezocht naar combinaties. Na een goede steekbal op Raimon over de linkerflank kon er een voorzet worden gegeven. Jasper schoot de 1-0 zakelijk binnen bij de tweede paal. Het bleef even rustig na de 1-0, Gieterveen kwam niet door de defensie van EEC heen. De thuisploeg had het meeste balbezit en kon eenvoudig rondtikken.
Door een lange bal van Luuk Hofman die nog werd aangeraakt met het hoofd van de tegenstander, kwam de bal terecht bij Henri. Terwijl de bal nog in de lucht hing zag Henri de keeper uitkomen en bedacht zich niet om de bal over de keeper heen te tikken. De bal kwam mooi neer en rolde het doel in en werd er voor de 2-0 getekend.

Binnen twee minuten van de aftrap van Gieterveen kwam de bal terecht bij Henri op de rechterflank, die de bal voorgaf vanaf de achterlijn. Richard had positie gekozen bij de eerste paal waar hij de bal aangespeeld kreeg en hem strak in het doel schoot en stond er op het scoreboard 3-0. Na de 3-0 werd er een kleine stap terug gedaan. Ondanks het kleine stapje terug kon Gieterveen het niet voor elkaar krijgen om dreigend te zijn.

EEC kreeg een corner na een veel belovende aanval. De corner werd slecht weggewerkt en kwam terecht op de tweede lijn. Hier stond de rechtsback Teun die zich niet bedacht en de bal aannam, voor zich uit legde en verwoestend uithaalde. Onhoudbaar voor de keeper en toen stond het al
4-0.Het duurde niet lang voordat Richard een diepe steekpass gaf op Raimon over de linkerflank. Met de bal trok Raimon naar binnen en schoof de bal in de korte hoek en stond de stand op 5-0. Dit was de stand waarmee beide teams de kleedkamer in gingen.

Het begin van de tweede helft mocht Gieterveen aan de aftrap beginnen. EEC zette vanaf het begin gelijk weer druk en bleef de goede vorm vasthouden. Ondanks dat EEC wat onzorgvuldiger werd (in de afwerking voornamelijk), kwam Gieterveen er niet echt aan te pas. EEC bleef de betere partij in de tweede helft. De 6-0 liet ook niet lang op zich wachten, doordat Richard een goede paas gaf op Henri werd de bal weer in het net geschoten. Ondanks dat Henri al twee keer gescoord had mocht hij nog een derde treffer bij schrijven, na een paas van Jasper, 7-0. Nadat Jasper de assist van de 7-0 gegeven had mocht hij zelf de 8-0 erin schieten. Luuk heeft een aantal kansen niet weten af te maken, maar eindelijk was het zover ook hij mocht een doelpunt onder zijn naam noteren nadat hij de bal in het doel schoot en toen stond het al 9-0 . Dit was nog niet het einde van het doelpunten festijn, vlak voor het einde van de wedstrijd mocht de invaller Erik K na een steekpaas over links schoof Erik de bal in de linkerhoek en zorgde voor de dubbele cijfers. De eindstand luidde 10-0!

Kort gezegd wilt u graag doelpunten zien kom kijken bij EEC 2.