EEC 1 - Eext 1 (EEC1)

06-11-2016

EEC maakt voorlopig pas op de plaats.

In de negende speelronde van de 5de klasse E stond de belangrijke thuiswedstrijd tegen Eext op het programma. Het verschil was slechts 6 punten met de nummer 4 van de ranglijst op dat moment. Aanhaken of voorlopig afhaken was dan ook het motto deze zondag. Helaas trok EEC aan het kortste eind. Over de gehele wedstrijd gezien had EEC toch zeker wel een punt verdiend.

Het aanvangstijdstip van vandaag was een uurtje eerder dan anders. Dankzij onze fantastische sponsoren Lunch –dinerroom de Weme, Jyve koeriers en Kinds tentenverhuur werd de eerste selectie in prachtige presentatiepakken en tenues gehesen. Uiteraard werd dit allemaal vastgelegd door een professionele fotograaf.

Vooraf was het vertrouwen groot bij het team uit Ees. Keeper Lubbers kon weer starten en speler/coach Van der Valle kon kiezen uit 18 gretige en fitte spelers. EEC begon dan ook voortvarend aan de wedstrijd. EEC had meer balbezit, maar wist dit niet in kansen om te zetten. Teveel slordig balverlies was hier debet aan. De eerste mogelijkheid was dan ook voor Eext. Net buiten het zestienmeter gebied kreeg Eext een vrije bal die uiteindelijk op de vuisten van keeper Lubbers uiteen spatte.

Na bijna een half uur spelen kreeg EEC haar eerste echte grote kans. Bart Rietveld gaf de bal voor en Remco Huizing kon hem vrij inkoppen. Helaas raakte hij de bal niet helemaal goed waardoor hij over het doel ging. De laatste 10 minuten van de eerste helft was het Eext dat een aantal goede kansen kreeg om de score te openen. Gelukkig voor EEC stond het vizier van de Eexter spitsen ook nog niet op scherp.

De tweede helft werd het al vrij snel 0-1 voor Eext. Een voorzet werd goed terug gekopt en beheerst binnen geschoten. EEC wist wat het moest doen maar had veel moeite om echt gevaarlijk te worden voor de goal. De 1-1 viel dan ook uit een vrije bal die via een scrimmage door Remco Huizing werd gescoord. In deze fase had EEC weer het heft in handen. Ondanks het optische overwicht was het de ploeg uit Eext die 10 minuten voor tijd de 1-2 wist te maken. Een steekbal in de diepte werd door een fraaie actie van de eexter spits langs keeper Lubbers gelegd en belandde in de goal. Het slotoffensief was van EEC. Maar verder dan een fraaie volley van Remco Huizing en een bal op de lat van Harjo van der Valle kwamen de mannen uit Ees niet.

Een bittere pil voor de ploeg die het verlies na afloop even moest verwerken. Gelukkig is het seizoen nog lang en wordt het iedere week een beetje beter. Volgende week zal er dan ook weer volop gestreden worden voor de 3 punten. Dan treed EEC op in en tegen Zandpol. Tot dan!