WKE 16 1 - EEC 1 (divers)

09-10-2016

EEC weet bijna te stunten tegen WKE’16

Voor EEC stond vandaag de wedstrijd tegen WKE’16 op het programma. Op voorhand een wedstrijd waarbij de Eesenaren van een nederlaag uitgingen en dit ook al wel incalculeerden. Bij de entree van sportpark Grote Geert is al duidelijk dat hier een grote club heeft gespeeld in het verleden. Ondanks dat WKE’16 nu in de 5e klasse speelt is de ontvangst er echter niet minder op geworden.

Coach Harjo van der Valle had zijn strijdplan zorgvuldig uitgedacht en dit meegedeeld aan de selectie. Ondanks dat er wel een kwaliteitsverschil zit tussen de beide selecties, wilden de mannen uit Ees toch een zo’n goed mogelijke presentatie leveren.
De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren snel voorbij. WKE ging in de aanval en EEC ving voornamelijk de tegenstander op. Toch was de eerste mogelijkheid voor EEC: Mark Wanders werd vanuit de 1ste aanval in stelling gebracht, maar schoot helaas over. Na een kwartier spelen had EEC wederom de kans om op een 0-1 voorsprong te komen. Ferdi Ottens gaf een diepe bal op Remco Huizing, die zelf een actie maakte maar helaas de bal naast het doel zag belanden.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd was voor WKE, in de 24ste speelminuut. Na slordig balverlies van EEC wist Henk Bakker de bal van een afstandje op de lat te schieten. Deze stuiterde het veld in en werd door Bertus Wolters binnen getikt. EEC werd daarna verder onder druk gezet, maar gelukkig hield doelman Jasper Lubbers de club uit Ees goed op de been. In de 28ste minuut werd het toch 2-0 voor WKE, nadat Ferdie Ottens werd gepasseerd door zijn tegenstander die vervolgens een goede voorzet afgaf aan Bertus Wolters die er wederom snel bij was.

Na de rust betraden de mannen in een voorzichtig zonnetje wederom het speelveld. De tweede helft ging door zoals hij was geëindigd: WKE had voornamelijk balbezit maar wist niet echt gevaarlijk te worden. EEC wilde wel, maar wist echter niet gevaarlijk tot vlak bij de goal te komen. Uiteindelijk lukte het EEC toch om een doelpunt te maken. Een lange bal op Remco Huizing werd door hem fraai verlengt waardoor Bart Rietveld alleen op de keeper af kon komen. Hij schoot de bal binnen onder luid geklap van de vele supporters van EEC die waren komen kijken op het sportveld. 2-1.

Helaas werd het na een paar minuten al 3-1. WKE kreeg een corner die uitstekend werd binnengekopt door Nino Pita. Daarna kabbelde de wedstrijd verder zonder dat beide ploegen echt gevaarlijk werden. EEC probeerde het wel maar kon het niet en WKE had niet de mentaliteit om op klasse het verschil in de uitslag groter te maken.

Op het einde van de wedstrijd werd het echter nog wel spannend en begonnen de Eesenaren steeds meer in een stunt te geloven. In de 89ste minuut werd een corner door Ferdie Ottens doorgekopt die daarna door Erik Wanders fraai werd ingekopt, waardoor de stand 3-2 werd. In de blessuretijd had EEC vele spelers voor de goal van de tegenstander, maar door de hectiek en drukte werd er echter niet gescoord. Ook een handsbal in de 16 die eigenlijk een penalty had moeten zijn werd niet toegekend, waarna de scheidsrechter affloot. 
EEC ging helaas met lege handen naar huis, maar waar vooraf niet op werd gerekend was achteraf toch dichterbij dan gedacht. Ondanks dat er geen punt mee werd genomen vanuit Emmen, vierden de Eesenaren en supporters toch een feestje in de kantine van EEC.

Volgende week wacht een belangrijke wedstrijd thuis tegen Gasselternijveen. Het is nu zaak aan EEC om weer punten te pakken. Zien we jullie volgende week weer?!