Actief 5 - EEC 2 (EEC2)

27-02-2011

Wedstrijdverslag Actief-5 – EEC-2, d.d. 27-02-2011

 

Zondagochtend 27 februari stond weer de 1e echte wedstrijd op het programma. Een inhaalwedstrijd. Actief uit Eelde de tegenstander voor vandaag.

In de afgelopen weken waren er twee vriendschappelijke duels gespeeld. Een verloren en een gewonnen. Echter beide wedstrijden waren niet best. Daarom enige twijfel bij de leider of de wedstrijd van vandaag beter opgepakt zou gaan worden. Zeker omdat dit ook een cruciale wedstrijd kon zijn. Het was aanhaken of afhaken. Bij verlies zouden we terugzakken naar de middenmoot. Bij winst houden we aansluiting met de top 4.

Iets na 10:00 uur floot de scheidsrechter. Er hing nog wat lichte mist boven het veld. De grasmat lag er trouwens perfect bij. Goed vlak en nat door de lichte regen van de dag ervoor.

Direct vanaf de start bleek al dat de mannen van Ees er zin in hadden. Er werd lekker agressief gespeeld, de bal ging rond en iedereen was goed fanatiek. Dit resulteerde in overwicht op het veld. Ees ging druk zetten op de verdediging van Actief. Als snel zagen we daar ook de zwakte van de ploeg. Deze verdediging was niet zeker. Op het centrale middenveld en in de voorhoede van hadden zij de betere spelers. Ook Actief’s keeper stond onzeker onder de lat. In de 25e minuut wist Rutger, net binnen de 16 meter, een man uit te kappen. De bal lag voor z’n zwakkere linkervoet maar hij haalde goed uit. De bal vloog laag in de rechterhoek van de keeper. 0-1. Helemaal verdient.

Er kwamen meer kansen. Arjan schoot slim verdekt langs een speler in de lange hoek. Hij leek erin te gaan maar kwam vol op de paal. Raimon haalde weer eens verwoestend met z’n linker uit buiten de 16. Het was dat de bal recht op de keeper af kwam. Een metertje naar links of rechts en hij was er geheid in gegaan. Ook Rutger kreeg nog weer een mogelijkheid te scoren. Raakte de bal echter verkeerd. De beste mogelijkheid op de 0-2 was wel voor Ron. Op een meter of 25 van de goal kwam hij plotseling door het midden door. Ging op de keeper af en schoot voluit. Echter recht op de keeper, die zelfs nog wat mazzel had dat de bal niet door z’n benen ging. Als Ron even wat rust had genomen en een hoek had uitgezocht hadden we de 0-2 gemaakt. Ook Actief kreeg nog 1 of 2 kansen. Derk stond echter weer prima te keepen. Met een reflex wist hij de bal nog net voor de doellijn weg te tikken tot corner. Rust. Het was een goede 1e helft maar we hadden er meer moeten maken.

Een krappe marge dus voor de resterende 45 minuten. Na circa 5 minuten een bal over de grond van Hedde richting Rutger. Door zijn snelheid wist hij er wel raad mee. Schoot op doel, maar de bal kwam op de paal. Hij had geluk. De bal kwam via de paal terug en wist alsnog de 0-2 aan te tekenen.

Nu hadden we het uit moeten spelen. Dat gebeurde dus niet. Actief kreeg een corner. Deze bal kwam terecht in het 5 meter gebied. Daar stonden 2 tegenstanders volledig vrij. De bal werd simpel binnen getikt. 1-2.

Tja, dan weet je het wel. Actief had weer alle moed. Ze gingen druk zetten. Ze gingen agressiever spelen. Ze gingen combineren. Ees verloor meer en meer duels. Af en toe moest er aan een kleine noodrem getrokken worden(toch Hedde?). Maar dat was zeer nuttig op dat moment. De 2-2 leek in de lucht te hangen. Maar gaandeweg naar het laatste kwartier leken de krachten van Actief weg te ebben. Ees kreeg weer grip op de wedstrijd. EEC speelde weer vooruit. In echte kansen resulteerde dit niet meer. Eindstand: 1-2. De 3 punten waren binnen! Als extraatje hebben de nummer 2 en 3, resp. FC Assen en Asser Boys ook nog verloren. Conclusie EEC-2 staat gedeeld 4e met de mogelijkheid op de 3e plek te komen.

 

’t Klinkt allemaal mooi. Dat is het ook. De 1e stap is gezet, maar als we de komende wedstrijd(Gieten-4) niet de 3 punten binnen gaan halen, zijn we terug bij af. Nog een lange weg te gaan naar het einde van de competitie(12 wedstrijden te spelen). We staan wel op een mooie 4e plek in de ranglijst. En dat is ook echt verdiend!

 

Complimenten voor de mannen van EEC-2. Ze hebben de 3 punten deze zondag verdiend!

 

Man of the Match: Rutger.