EEC 1 krijgt na vroege rode kaart loon naar werken (EEC1)

28-02-2011
Gieterveen-Na 4 oefenwedstrijden te hebben gespeeld in deze koude winter dan eindelijk weer een wedstrijd om de knikkers.
E.E.C. moest voor het eerst dit seizoen aantreden tegen Gieterveen en deed dat op de fraaie accomodatie (excl. de hobbelige grasmat) van de plaatselijke trots.
E.E.C. miste deze middag de nodige ervaring. Aanvoerder G.J. Hilbrands (schorsing), tokkel (rug), Olf Riemeijer (hamstring), Rob van Kessel (schouder) en keeper Eppo (beenbreuk) ontbraken.
De beginfase van de wedstrijd was geheel in handen van de thuisploeg.
Binnen het kwartier vielen er vier a vijf opgelegde kansen te noteren. E.E.C. was duidelijk nog aan het zoeken en vergat daarbij resoluut uit te verdedigen. Het veld in Gieterveen liet niet toe om van achteruit op te bouwen en dat zorgde voor veel slordig balverlies aan E.E.C. zijde.
Na ca 20 minuten ging de groen witte storm wat liggen en E.E.C. verscheen meer op de helft van de tegenstander. Er werd nu ook sneller naar voren gespeeld. De eerste echte kans was voor Remco Huizing die hard over schoot.
E.E.C. zocht steeds meer de zijkanten op waar de nodige ruimte lag. Met name via links kwamen er een paar gevaarlijke voorzetten. Durk Vos en Stefan Sanders waren nog het dichtstbij een treffer.
Achterin had E.E.C. onder leiding van Dennis ter Steege de zaakjes inmiddels goed voor elkaar. Julian Addink speelde bovendien uitstekend op topscorer Weerts, die steeds minder in het spel voorkwam. Gieterveen was vooral dreigend met enkele schoten vanuit de 2e lijn.
E.E.C. kwam 10 minuten voor rust op voorsprong. Ronald Ottens stoomde via de linkerkant op en gaf de bal knap voor op Durk Vos, die de bal vol raakte en achter de keeper in schoot.
E.E.C. leek even op rozen te zitten, maar helaas was dit geluk maar van zeer korte duur.
Mark Vos kreeg snel na de 0-1 zijn 2e gele kaart (aanmerking op de leiding) van de wedstrijd en kon de kleedkamers opzoeken. Gelet op het sportieve karakter van de wedstrijd was de rode kaart een nogal verassende wending.
Na de rust toonde het jeugdige E.E.C. (alleen Luuk Hofman telde meer dan 20 levensjaren) een ongekende vechtlust.
E.E.C. speelde onbevangen en wist Gieterveen knap van het eigen doel weg te houden. Keeper Wanders klaagde na afloop zelfs over een koude middag.
Toch was het Gieterveen dat als enige in de 2e helft wist te scoren. De man meer situatie zorgde even voor wat vrijheid in het centrum voor 1 van de spitsen en deze liet Wanders volstrekt kansloos met zijn inzet.
Waar velen aan E.E.C. zijde voor vreesden bleef gelukkig uit. Gieterveen zette niet door en E.E.C. kreeg zelfs de beste mogelijkheden. In het laatste kwartier waren Luuk Hofman en de ontketende Erwin Huizing (2x) dichtbij een treffer. De grootste kansen waren voor Stefan Sanders, met name in de laatste seconden toen hij vrij mocht aanleggen, maar zijn schot miste duidelijk richting.
Hiermee eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel en gezien het feit dat er bijna een uur lang met 10 man moest worden gevoetbald mochten de blauw witten hiermee tevreden zijn, alhoewel het gevoel overheerste dat er meer in had gezeten. Gieterveen zal nog wel eens nadenken over de eerste 20 minuten, want daar hebben zij het laten liggen.
Man of the match valt na zo'n teamprestatie ook bijna niet aan te wijzen.
Remco Huizing en Julian Addink waren opvallende namen, maar de titel gaat deze keer naar stille kracht Ronald Ottens, die een foutloze pot speelde en bovendien een belangrijke assist gaf.