E.E.C. 1 in typische 0-0 wedstrijd onderuit (EEC1)

07-03-2011
Ees-Na de zwaar bevochten remise van vorige week moesten de mannen van trainer Spiegelaar deze zondag aantreden tegen Westerwolde.
Weliswaar ontbrak "Spielmacher" Mark Vos wegens een schorsing en moest ook Tokkel vanwege rugklachten verstek laten gaan, maar het vertrouwen in een goede afloop was desondanks volop aanwezig.
In de heenwedstrijd (2-5 nederlaag) ontliepen beide ploegen elkaar al niet veel, dus was het voor E.E.C. zaak om vandaag de punten te halen.
E.E.C. startte fel aan de wedstrijd en creeerde de eerste 20 minuten een licht veldoverwicht. Het middenveld was in handen van de gastheren o.l.v. aanvoerder GJ Hilbrands. Dit resulteerde na ongeveer een kwartier spelen in een grote kans voor Durk Vos. Zijn inzet met buitenkant rechts ging knap over de keeper, maar werd op de lijn weggewerkt. Op het moment dat E.E.C. de druk meer wilde opvoeren sloeg het noodlot weer eens toe. Ditmaal was het laatste man Dennis ter Steege, die van het veld moest met een, naar het laat aanzien, vervelende knieblessure. Dat was een fikse tegenvaller, aangezien de achterhoede prima stond te spelen.
Erik Wanders kwam in het veld en er moest links en rechts wat worden geschoven. De fase die volgde was onrustig en Westerwolde kon tweemaal profiteren van de situatie.
De lange spits was het dichtstbij een doelpunt, maar zijn schuiver ging net naast. Het laatste kwartier herstelde E.E.C. zich enigszins en na een goede voorzet vanaf rechts mocht Mark Wanders vrij inkoppen. De kopbal miste de kracht om de keeper te verassen.
Na de rust kwam Erwin Huizing voor Luuk Hofman. De 2e helft gaf een beetje hetzelfde beeld als de 1e helft. Het was een gelijkopgaand duel waarin weinig kansen vielen te noteren. Westerwolde kreeg nog de grootste mogelijkheid nadat een speler vrij voor keeper Olf Riemeijer kwam, maar Olf redde knap.
E.E.C. was daarentegen wat feller en leek meer voor de overwinning te willen gaan, zonder dat het echt gevaarlijk werd.   
Na 25 minuten brak Westerwolde uit en sleepte er een corner uit.
De grensrechter van de thuisploeg had daarvoor gevlagd voor buitenspel, maar de scheidsrechter gaf aan dat de corner moest worden genomen. E.E.C. was nog bezig met de situatie daarvoor en voordat iedereen goed en wel op z'n plek stond vloog de corner zomaar rechtstreeks in de verre bovenhoek.
Na deze gelukkige treffer moest E.E.C. alles of niets geven om in ieder geval nog een punt er uit te kunnen slepen.
De inzet was er wel, maar veel kansen kwamen er niet. Durk Vos zag twee schoten net naast gaan en verder waren er vooral veel voorzetten die recht in de handen van de keeper verdwenen.
Een treffer bleef uit en daarmee eindigde de sportieve wedstrijd in een sneue nederlaag voor E.E.C. De wedstrijd had eigenlijk geen winnaar verdiend, maar de cijfers waren duidelijk. Opnieuw stonden de Eesenaren weer net aan de verkeerde kant van de streep en ontbrak ook ditmaal het beetje geluk wat af en toe nodig is.
Man of the match was Julian Addink, die deze dag onbetwist de beste was van de 28 aanwezige spelers.