Gieten 4 - EEC 2 (EEC2)

07-03-2011

Zondag 6 maart 2011: Eec-2 laat het liggen……….

 

Soms weet je het. Na een sterke wedstrijd de week ervoor tegen Actief was er nu de zeperd. Een zwakke start. Veel afwachtende houdingen vanaf beide kanten. Voor Gieten wel logischer, maar voor de mannen van Ees niet logisch. De positie op de ranglijst zou toch meer moeten aantonen deze zondagmorgen. Er viel wel iets te zeggen over het veld. Nog erg hard van de vorst, hobbelig en daardoor moeilijk te bespelen. Maar het is geen excuus voor de (te) slappe wedstrijd.

Met een brilstand de rust in. Nog niets aan de hand. Echter wanneer je je als team te ver achteruit laat zakken kan er ook van afstand worden geschoten door de tegenstander. Dat gebeurde dus. Tja, het was een mooi schot. Niet te houden voor Derk, die verder eigenlijk weinig te doen had. 1-0 voor Gieten.

Ook viel Arjan helaas nog uit doordat een tegenstander vol op zijn enkel kwam te staan. Er was nog een 20 minuten te gaan. Vol op de aanval dan maar. 1 tegen 1 achterin. Nu hadden we wel de druk op Gieten. Ze kwamen er nog maar weinig uit. Als ze slimmer hadden gespeeld hadden ze de 2e goal trouwens wel kunnen maken. Er kwamen kansen voor de Eec’ers. De grootste kans wel de bal die door Roelof door werd gespeeld door de lucht, de keeper er naast zat en de bal richting doelmond ging. Helaas zagen Ron en Riekus elkaar niet aankomen. Blijkbaar gaven ze elkaar net de duw die ervoor nodig was dat de bal totaal verkeerd werd geraakt en ruim over het doel ging. Roelof zelf zocht nog eens het penaltygebied op en werd daar aangetikt. “Wat doet de scheidsrechter”, zag je iedereen denken. Hij floot en wees richting penaltystip. Het duurde behoorlijk lang voordat hij bij de 16 meter was. Tja, dat geeft al aan dat hij niet bovenop de overtreding stond. Hij was gewoon te ver weg. En wat deed hij? Een vrije trap op de rand van de 16!!! Nou moet ik ook wel zeggen dat de overtreding op Roelof ook niet zwaar was, maar er was wel degelijk contact. Menig scheidsrechter had hem wel gegeven. Raimon kon de direct vrije bal niet verzilveren. Hard raakte de bal de muur. Geen rebound meer. Vele corners waren er om wat mee te doen. Daar werd te weinig rendement uit gehaald. Koos lukte het nog de bal over de keeper te spelen, maar op de doellijn wist een Gietenaar nog de bal weg te werken. De bal wilde er ook niet meer in.

 

Hopelijk doen de laatste 20 minuten van de wedstrijd EEC-2 weer goed. Door hard te werken. Door de wil om de achterstand weg te werken kwam de vechtlust weer boven. Laten we dat zondag tegen Borger maar vanaf het begin oppakken.