EEC 1 ziet sterke wedstrijd niet beloond (EEC1)

14-03-2011
Roswinkel-Na twee sneue wedstrijden tegen Gieterveen en Westerwolde waarin E.E.C. te weinig kreeg was het zaak om tegen Roswinkel niet in de teleurstelling te blijven hangen. Roswinkel is de laatste jaren een geduchte tegenstander, waar E.E.C. het met name fysiek erg lastig mee heeft.De eerste wedstrijd in Ees eindigde in een afgetekende 6-1 overwinning van de groen witten.
E.E.C. kende vooraf de nodige problemen,maar liefst 6 spelers ontbraken door diverse oorzaken.
Desondanks was de start van de wedstrijd veelbelovend. Na een paar minuten speelde de laatste man van Roswinkel de bal zomaar in de voeten van Durk Vos die plots oog in oog met de keeper stond. Tot onsteltenis van met name hemzelf verdween zijn inzet net naast het doel.
Roswinkel leek geschrokken en speelde een stuk minder goed dan mocht worden verwacht. Via de snelle zijkanten zochten zij veelal de aanval en dit zorgde wel voor de nodige onrust voor het doel van keeper Olf Riemeijer, maar echt uitgespeelde kansen waren er niet. Een voorzet die over Olf heen ging en op de paal belandde was het meest hachelijke moment.
E.E.C. hield zich niet alleen verdedigend staande maar kwam zelf ook veel in het spel voor. Het E.E.C. middenveld wist goed de spitsen te bereiken, die op hun beurt weer de ruimte kregen om te combineren. Dit resulteerde in enkele schoten vanaf de 16 meter van Raymond Wubs (Tokkel) en Mark Wanders, maar ze misten de kracht om de keeper echt in de problemen te brengen.
Na ongeveer 20 minuten kwam E.E.C. dan toch op voorsprong. Een vrije trap op de rand van de 16 meter werd met veel precisie door Durk Vos in de bovenhoek gekruld. Op dat moment zeker niet onverdiend en E.E.C. wist het goede spel ook voort te zetten. De gasten kregen zelfs nog een unieke mogelijkheid om op 2-0 te komen. Ron Lubben werd fraai door Luuk Hofman de diepte ingestuurd en mocht alleen op de keeper aflopen. Maar ook deze keer mocht het niet lukken, de keeper redde van dichtbij. Roswinkel deed nog wat terug via middenvelder Welling, die zijn schot in het zijnet zag belanden. Het bleef hierdoor 1-0 met de rust. E.E.C. kon terugzien op een goede 1e helft waarin het alleen verzuimd heeft om meer afstand te nemen.
Na de thee mocht een fanatieker Roswinkel worden verwacht en dat gebeurde ook.
Nadat iedereen goed en wel op en om het veld stond lag de 1-1 er al in. Door afwachtend uitverdedigen aan de rechterkant kon de spits van Roswinkel droog uithalen, waardoor al het opgebouwde vertrouwen als sneeuw voor de zon leek te verdwijnen. Toch wist Roswinkel hier niet echt gebruik van te maken. E.E.C. herpakte zichzelf en hield Roswinkel relatief eenvoudig van het doel. Na zo'n kwartier in de 2e helft leek de wedstrijd richting de thuisploeg te kantelen. Roswinkel zette aan en er kwam meer druk op de goal van E.E.C. en een doelpunt leek even in de lucht. De grootste kans, een schot van dichtbij werd door Olf uitstekend geparreerd door gestrekt naar de hoek te gaan.
E.E.C. bleef in deze fase overeind en kwam er vervolgens zelf wat meer uit. Juist op dat moment kreeg het veelgeplaagde team de zoveelste domper te verwerken. De scheidsrechter floot voor een vrije trap op zo'n 11 meter van het doel wegens tijdrekken van de E.E.C. keeper. We praten over de 70e minuut in een wedstrijd waarin E.E.C. absoluut niet onderdeed voor de tegenstander en waarin het onderwerp tijdrekken al helemaal niet aan de orde was geweest.
De halve penalty werd snoeihard in de touwen gejaagd en E.E.C. keek tegen een 2-1 achterstand aan.
In de laatste 20 minuten lieten de blauw witten het er niet bij zitten en met man en macht werd de aanval gezocht. Mark Wanders was het dichtstbij toen ook hij alleen op het doel afstormde, maar ook deze keer was de keeper de winnaar.
In de laatste minuut had dezelfde Wanders nog een grote mogelijkheid bij de 2e paal, maar hij schoot met rechts in waar het linkerbeen misschien een betere optie was geweest.
Het eindsignaal luidde wederom een nederlaag in en de teleurstellig was andermaal groot. Ook al was er reden genoeg om met opgeheven hoofd van het sportpark te gaan, daarvoor was er te goed partij gegeven. Het missen van een aantal 100% kansen kwam E.E.C. uiteindelijk duur te staan, net als de vrije trap in de 16 meter die op z'n zachtst gezegd ongelukkig was.
Zoals vermeld speelde E.E.C. een sterke wedstrijd waar met name op het middenveld goed werd gespeeld. Toch was the man of the match een verdediger. Aanvoerder en laatste man Gert-Jan Hilbrands had de eer.
Rest ons de mensen van het 2e te bedanken om het eerste uit de nood te helpen! Met deze spirit moet het lukken om het tij te keren.