E.E.C. 1 strijdend ten onder tegen koploper (EEC1)

21-03-2011
Alteveer-Na een serie goede wedstrijden waarin E.E.C. te weinig kreeg (slechts 1 schamel puntje), vertrokken de mannen uit Ees en Eesergroen desondanks met hoge verwachtingen richting koploper Alteveer.
De wedstrijd tegen Roswinkel van vorige week liet zien dat er niet hoeft worden ondergedaan voor de betere ploegen in 5G.
Ook de groeiende personele problemen (voor de 5e maal dit seizoen een andere keeper)konden deze verwachtingen niet temperen.
De bedoelingen vooraf waren duidelijk. E.E.C. kwam voor een goed resultaat en onder het motto geluk moet je afdwingen, zou dit moeten gebeuren met de nodige bloed, zweet en tranen.
Met een Engelse strijdwijze ging E.E.C. de wedstrijd in en dit zorgde ervoor dat de Alteveerders niet echt hun vertrouwde spel konden spelen. De thuisploeg werd voor de middellijn opgevangen en kreeg weinig ruimte om de bal rond te laten gaan. E.E.C. trachtte er snel uit te komen en dat lukte best aardig. Durk Vos kreeg de eerste kans, maar zijn kopbal bij de 2e paal ging naast. Alteveer deed iets terug met een snoeihard afstandsschot door het midden, die ternauwernood door keeper Derk Paas kon worden gekeerd. Na zo'n 20 minuten spelen werd Mark Wanders aangetikt en E.E.C. kreeg een vrije trap rond de 16 meter. Op dezelfde plaats als vorige week schoot Durk Vos de bal via de muur onhoudbaar achter de keeper.
Na deze voorsprong hield E.E.C. controle over de wedstrijd en was het ook de ploeg met de meeste dreiging, zonder dat er echt grote kansen ontstonden. Alteveer zocht een antwoord en hanteerde steeds meer de lange bal richting de balvaste spits. De druk op de E.E.C. defensie werd hierdoor vergroot en in het slot van de eerste helft viel op een vervelend moment de gelijkmaker. Tot tweemaal toe wist E.E.C. de bal niet goed weg te krijgen en dat gaf een speler van Alteveer de gelegenheid om oog in oog met keeper Paas de bal beheerst in de hoek te schuiven.
Na de rust betrad Erwin Huizing het veld voor Ronald Ottens en E.E.C. pakte de draad weer geconcentreerd op. Weliswaar had de thuisploeg meer balbezit, maar veel werd er door de jonge E.E.C. verdediging niet weggegeven.
Na zo'n 20 minuten spelen leek de 2-1 te vallen, maar de binnenkant van de paal bracht redding voor de gasten. Een vijftal minuten later brak een cruciale fase aan. Mark Wanders speelde zich knap vrij door twee man te passeren waarna hij hard tegen de onderkant van de lat schoot. De bal leek voor de doellijn terug het veld in te komen, maar na afloop van de wedstrijd bleek dat hij wel degelijk achter de doellijn was geweest. De goed leidende scheidsrechter heeft dit echter nooit kunnen constateren en zijn beslissing om verder te spelen was dan ook logisch.
Kort daarna ontstond er een scrimmage voor het E.E.C. doel en de bal kwam voor de voeten van een Alteveer speler, die van dichtbij keeper Paas passeerde. De gasten uit Ees gaven zich nog niet gewonnen en besloten werd om laatste man Mark Vos door te laten schuiven. Helaas moest een kwartier voor tijd topscorer Durk Vos na een overtreding het veld verlaten met een vervelende enkelblessure en dat was voor het moraal een flinke domper.
E.E.C. zette nog wel aan en voerde de druk ook wel op, maar de meeste ballen verdwenen eenvoudig in de handen van de keeper.
En uiteraard, zo werkt het, valt dan alsnog de 3-1 en is de wedstrijd gelopen. Ron Lubben (kopbal) en Tokkel waren nog dichtbij de aansluittreffer, maar de nederlaag kon niet meer worden voorkomen.
Een verlies waar niet te lang om getreurd moet worden. E.E.C. heeft Alteveer met een enorme vechtlust het vuur aan de schenen gelegd en verlies en winst lagen vandaag dichtbij elkaar. Alteveer is bovendien een sterke ploeg, die nog steeds de te kloppen ploeg is in 5G.
De man van de wedstrijd moet worden gezocht in de achterhoede ook al was het wederom een echte teamprestatie. De mandekkers Addink en Beijering waren top, maar laatste man Mark Vos in de Ronald Koeman rol mag zich de beste van de dag noemen.
Volgende week worden er twee duels door E.E.C. gespeeld. Op zondag thuis tegen Sellingen en op donderdag wordt er een uur in Ees gevoetbald tegen S.P.W.
Deze wedstrijd werd in november stilgelegd na een beenbreuk van keeper Eppo van E.E.C. De stand is 1-1.