EEC 2 -VKW 6 (EEC2)

24-03-2011

EEC-2 – VKW-6, Ees houdt het niet 90 minuten vol…………..

 

 

Een geweldig mooie zondagmorgen. Nog wat koud van de nachtvorst maar de zon scheen al toen de mannen van Ees op het veld stonden voor de warming-up. Tijdens die warming-up moest Hedde het helaas opgeven. Hij had al aangegeven in de kleedkamer dat er vocht in z’n knie zat. In de warming-up bleek het dus niet goed te gaan. Teun zou eerst op de reservebank zitten maar door genoemde uitval van Hedde kon hij toch direct starten.

In de kleedkamer hadden we er al op gehamerd. Een fanatieke start te maken. Gretigheid. Ook meer van afstand te schieten. Druk naar voren. We konden wel weer 3 punten gebruiken.

De aftrap. De gretigheid was er. We konden VKW direct al onder druk zetten. Toch lieten zij zich ook niet onbetuigd. Enkele malen waren zij ook dicht bij een treffer. Onze Derk stond echter een geweldige wedstrijd te keepen.

Ees kreeg meerdere kansen. Enkele afstandsschoten van Raimon en Erwin gingen rakelings langs het VKW-doel. Onze twee snelle spitsen(Stefan Sanders en Ron) kwamen enkele malen dreigend voor het doel. Stefan wist er 2x gebruik van te maken en dus te scoren. Met name de 2e goal was mooi te noemen. Door goed ingrijpen van Teun in onze verdediging ging de bal via het middenveld naar Stefan. Hij wist de keeper goed te omspelen.

De 2e helft. Wederom hadden we enkele kansen in de beginfase. Erik wist met een kopbal nog de lat te raken. Daarvoor werd de bal nog van de doellijn gehaald door een VKW’er. Toch had VKW in die fase ook meer grip op het spel gekregen. Ook zij kregen behoorlijke kansen. Derk wist o.a. op miraculeuze wijze nog net met z’n voet een bal tot corner te verwerken. Op dat moment kwamen we meer en meer onder druk te liggen. In ongeveer de 65e minuut wist de tegenstander de bal erin te krijgen. Dat gaf natuurlijk veel moed voor VKW. Zij bleven veel druk uitoefenen. We werden volledig achteruit gedrukt. Helaas waren we daar niet tegen op gewassen. Ook Luc die tot dan nog vele doorbrekende spelers wist tegen te houden kon de vele spelers niet meer aan. Uiteindelijk viel dan ook de 2-2. Toen waren er nog meerdere hachelijke minuten te spelen. Voor hetzelfde geld hadden we ook nog de 3-2 om de oren gehad. Die bleef gelukkig uit. Ees streed nog voor wat het waard was.

Al met al dus een wedstrijd met twee gezichten. De 1e helft voor EEC, de 2e helft voor VKW. Wat dat betreft een terechte uitslag. Dat we een 2-0 voorsprong uit onze handen hebben laten glippen is natuurlijk minder fraai. Aan de andere kant. VKW is met een hele goede reeks bezig. Betere ploegen dan wij(zijn die er dan?) hebben er ook punten laten liggen………..

 

Komende zondag thuis tegen Roden. Als we richting de 4e plaats willen gaan(én dat is zeker mogelijk!) moeten we de 3 punten pakken.