EEC 2 - Roden 7 (EEC2)

28-03-2011

EEC-2 laat de punten liggen……………

 

In de wedstrijd, die niet overtuigend was, heeft EEC-2 met 0-0 thuis gelijkgespeeld tegen Roden-7.

De eerste helft begonnen de twee ploegen beiden afwachtend. Het leek erop alsof men eerst maar eens wilden zien wat de ander eventueel kon. De Esenaren kregen halverwege toch meerdere mogelijkheden de score te openen. Helaas verzuimden ze dit deze keer weer(het is inmiddels al de 4e wedstrijd waarin dit gebeurt…..frustrerend). Raimon was niet gelukkig deze zondagmorgen. Tot twee maal toe raakte zijn afstandsschot de lat.Vlak voor rust brak Roden uit na een afgeslagen corner voor hun doel. Plotseling stond Luc 1 op 1 met een tegenstander. Luc is onze laatste man. Altijd is hij ervan overtuigd dat wanneer zijn verdedigers om hem heen een tegenstander niet meer kunnen hebben hij degene is die de man dan moet afstoppen. Zo gebeurde het ook. Echter was het net in de 16 meter. De tegenstander ging over zijn bovenbeen. Een duidelijke penalty. Gelukkig is onze Derk in een “bloedvorm”. Hij stopte ‘m. Nou moet wel gezegd worden: De bal was niet erg goed ingeschoten, maar je moet de bal toch maar houden. We kwamen dus erg gelukkig weg zo voor de rust.

In de rust waren we het er allemaal over eens. We moesten druk zetten op de tegenstander. Vooruit voetballen én er tenminste 1 intrappen. Vooruit voetballen deed Ees wel. We waren ook duidelijk sterker. Alleen de volle overtuiging kwam er niet uit. Er werden zeker kansen gecreeërd. Ron had de mogelijheid. Hij stond oog in oog met de keeper. Helaas zocht hij niet de hoek uit. Erik Brummel haalde vol uit van een 30 meter. Op de lat. Ferdie wist uit een minder goede mogelijkheid ook niet te scoren. De laatste 10 minuten speelde Ees nog 1 op 1 achterin. Ook dat leverde niets meer op.

Conclusie: Wederom laat het 2e elftal de kansen onbenut. Van de vier wedstrijden na de winterstop slechts een schamelde 5 punten. Zeker gezien de tegenstanders(allen onder ons in de ranglijst, veel te weinig). Het programma: Komende zondag uit naar FC Assen. De week erop uit naar Nieuw-Buinen. Dit zijn de nummers 1 en 2 van de ranglijst. Tja, EEC-2 staat nog wat te wachten!!! Gaan we onszelf nog verrassen?