E.E.C. 1 en de beker die maar niet leeg wil (EEC1)

29-03-2011
Ees-Het is zondag 27 maart half 5 en de stemming in Ees is na de wedstrijd E.E.C. - Sellingen op z'n zachtst gezegd bedrukt. De ambulance staat op het punt van vertrek met daarin topscorer Durk Vos, die met enkelletstel (achteraf bleek het om gescheurde enkelbanden te gaan) met veel pijn van het veld werd gedragen. Na een lichte overtreding kwam hij ongelukkig terecht en verstapte zich daarbij.
Uiteraard was dit wel de grootste teleurstelling van de dag, maar ook de nederlaag van 2-4 zorgde voor weinig vrolijke gezichten.
Gezien het wedstrijdbeeld en de kansenverhouding was het ook een onnodige nederlaag.
E.E.C. had vooraf grootse plannen. Het zou vandaag dan eindelijk gaan gebeuren nadat de laatste weken het steeds net niet lukte.
Helaas waren de goede bedoelingen niet terug te zien bij de aanvang van de wedstrijd.
Na 1 minuut spelen lag de bal al achter keeper Olf Riemeijer, na een vrije trap die slecht werd weggewerkt door de E.E.C. verdediging.
Dat de kopjes niet omlaag gingen spreekt dan toch weer in het voordeel van de ploeg. E.E.C. ging verbeten op jacht naar de gelijkmaker en creeerde zich een aantal mooie kansen. Raymond Wubs (Tokkel) schoot tegen de lat, Mark Wanders in het zijnet en Erwin Huizing raakte de bal half nadat hij vrij voor de keeper was gezet. Durk Vos zag een kopbal afgekeurd worden en een kopbal naast het doel gaan. Het dichtstbij een doelpunt was dezelfde Durk met een geweldige vrije trap die binnenkant kruizing het doel uitspatte. In de rebound raakte Mark Wanders nogmaals de lat. De 1-1 kwam uiteindelijk toch tot stand en wel via Luuk Hofman die na een voorzet vanaf rechts beheerst in het lege doel schoot.
Sellingen mocht dan verdedigend wat steekjes laten vallen, aanvallend kregen zij ook mogelijkheden. Met name de lange ballen zorgden voor enige onrust achterin. Een afstandsschot op de lat en enkele gevaarlijke voorzetten gaven keeper Olf het nodige werk.
Na de rust voelde E.E.C. dat er meer in zat. Op jacht naar de voorsprong liet de thuisploeg zien het gretigst te zijn. Durk en Mark Wanders kwamen een paar keer oog in oog met de keeper, maar helaas ging er niet 1 in.
Zoals het zo vaak gaat na het missen van grote kansen, krijg je zelf de deksel op de neus. Een mooi geplaatst schot in de verre hoek van de sterke centrale middenvelder zorgde voor de 1-2.
Sellingen kreeg daarna nog een goede mogelijkheid, maar Olf dook net op tijd in de linker benedenhoek.
E.E.C. kwam ook deze keer weer terug in de wedstrijd. Eerst zag Mark Wanders nog een doelpunt afgekeurd worden vanwege afklemmen van de bal na een vlagsignaal van de grensrechter.
Maar na een scrimmage voor het doel was hij even later alsnog succesvol. En ondanks het vlagsignaal van de grensrechter voor buitenspel werd het doelpunt deze keer wel toegekend.
Kort na de 2-2 moest Durk het veld verlaten en na alle commotie van dien werd na goed overleg besloten om de wedstrijd uit te spelen, aangezien er niet veel meer gespeeld hoefde te worden.
Voor E.E.C. pakte dit achteraf niet gelukkig uit. De spelers hadden wel de intentie om er nog iets van te maken, maar het ritme was weg en Sellingen wist vrij eenvoudig nog twee maal te scoren. E.E.C. kreeg nog een aantal kansen, maar de keeper die amper nog kon lopen vanwege een blessure hield zijn doel schoon.
Wederom een onnodige nederlaag en wederom zat het niet echt mee. Gewoon blijven vechten is het credo en dan moet het toch eens goed komen.
Aan de supporters zal het in ieder geval niet liggen, want ondanks de slechte resultaten zien zij ook dat het even niet mee zit.
Man van de wedstrijd was Julian Addink, die als benjamin van de ploeg iedere week blijft verbazen.
A.s. donderdag speelt E.E.C. het restant tegen S.P.W. Er moet nog een uur gespeeld worden en de stand is 1-1. E.E.C. start met 10 man.
Zondag zal dan worden afgereisd naar J.V.V. en donderdag 7 april komt Buinen naar Ees toe.