FC Assen 3 - EEC 2 (EEC2)

04-04-2011

FC Assen-3 – EEC-2, eec-2 lukt het net niet een stunt uit te halen……………

 

De dagen vooraf gingen niet gemakkelijk. Door afwezigheid van meerdere spelers, blessures en schorsingen was het een gepuzzel en gebel(dank aan Robert) om beide teams weer de wei in te sturen. Tot aan zaterdagavond was het niet zeker of het 2e eltal wel zou spelen.

 

Zondagochtend dan toch het vertrek naar FC Assen. Bij het 2e, zoals gezegd, ontbraken enige spelers(Arjen, Arjan, Ivo, Fabian, Rutger, Ron en Erik B.). Een 3-tal jeugdspelers waren wel aanwezig(Stefan, Teun en Martijn). Martijn kon zijn debuut maken. Op het laatste moment was hij nog erbij gevoegd. Zoals een voetballer betaamt, had hij er zin in!!!

 

FC Assen is de koploper. Thuis hadden we er met 3-1 van verloren. De wedstrijden na de winterstop hadden ze allemaal gewonnen. Ze waren dus bezig met een goede reeks. Eec-2 daarentegen een mindere reeks. Uit de voorgaande 4 “gemakkelijkere” wedstrijden slechts 5 punten. Veel kansen werden niet benut én het spel was niet overtuigend. Qua verhouding zouden we het dus heel moeilijk krijgen. Vooraf daarom besloten ons eerst defensief op te stellen. Twee verdedigende middenvelders vlak voor de voorstopper. Drie middenvelders die ook als doel hebben eerst te verdedigen. Slechts één diepe man(in de naam van Ferdie). De Esenaren gokken op de counter. Stevig verdedigen was de opdracht. Géén ruimte geven dus.

Al snel bleek ook wel dat Assen de bal aardig rond kon laten gaan. Maar dit beperkte zich grotendeels ruim buiten de 16 meter. De opdracht lukte. Aanvullend liep Assen stuk. Eec kwam zo af en toe gevaarlijk bij de 16 meter van de tegenstander. Enkele verdiende corners die in dit soort wedstrijden meer resultaat zouden moeten hebben maar het nu niet hadden. Toch ging het op slag van rust fout. Een schot van een Assenaar ketste af op één van onze verdedigers en vloog daardoor onhoudbaar het doel in. Kloten natuurlijk. Denk je net de rust te hebben bereikt valt er zo’n doelpunt.

Nu moest er wel meer naar voren worden gespeeld. We spelen tenslotte om de punten. Martijn maakte zijn debuut(Hedde zijn plek overgenomen). Het “geluk” was aan onze zijde. Al binnen 3 minuten scoorde Teun. Hij ontving de bal met een man in zijn rug. Draaide naar links en haalde uit met rechts. Goal in de hoek. 1-1, mooi begin van de 2e helft. Echter 5 minuten daarna kreeg Ees de 2-1 al om de oren. Slecht verdedigingswerk. Toch toonden we veerkracht. Erwin kwam plots voor de keeper te staan. Normaal gesproken is hij dan “cool” genoeg om een hoek uit te zoeken. Nu raakte hij om een of andere reden de bal maar half waardoor de kans te scoren verloren was. Een laag schot van Ferdie wist de keeper niet klem te pakken. Ronald was alert en wist net op tijd de bal in het netje te werken. 2-2. Roelof had deze zondag het er conditioneel zwaar mee. De 2e wissel moest plaatsvinden. Riekus in het veld op z’n oude vertrouwde plek: Voorstopper. Voorin had Assen twee aardige spitsen(de nrs. 10 en 11). Koos en Riekus moesten er nu voor zorgen dat deze werden uitgeschakeld. Er bovenop zitten dus. Toch kon het gebeuren dat vanaf de rechterflank van Assen een speler kon combineren en de 16 meter in kon komen. Stefan trachtte met uiterste krachtsinspanning hem nog af te stoppen. Helaas zag de scheidsrechter daar een penalty in. Deze was zeker discutabel(de scheidsrechter kon het sowieso niet zien omdat hij véél te ver weg was van de situatie). 3-2. Nog 10 minuten te gaan. Dan maar 1 op 1 achterin. Riekus naar voren. Uit een corner van Ees konden de Assenaren de bal overnemen. Twee man braken door het centrum van EEC. Martijn probeerde nog met een lange sprint ze te achterhalen. Derk kon de 1e bal nog tegenhouden. De bal ketste terug in de voeten van de aanvaller. Deze legde de bal goed opzij. De tweede man schoot de bal goed in de hoek. 4-2. Het leek gespeeld. Toch nog een corner voor Ees(voortvloeiend uit een daverend afstandsschot van Raimon). Ferdie nam de corner. Niet goed. De bal draaide niet richting de penaltystip maar kwam maar een meter voor de doellijn. Iedereen(zowel Assenaren als Esenaren) geloofden niet in die bal. Logisch. Die bal is voor de keeper om uit de lucht te plukken. Riekus dacht er anders over. Toch maar die keeper het even lastig maken. Springen en hopen dat je erbij komt. En wonderwel lukte het. Erg slecht van de keeper natuurlijk. Dit mag een keeper niet overkomen. Maar Ees was weer terug, 4-3. Echter de tijd was bijna op. Nog slechts een 3 of 4 minuten te spelen. Dat bleek te weinig. Misschien dat we nog wel “reservekrachten” hadden maar er was gewoon niet genoeg tijd meer.

 

Al met al moet ook wel gezegd worden dat FC Assen het betere veldspel liet zien. De Assenaren moesten alles eruit persen. Dat zag en hoorde je achteraf ook van ze. Ze waren zichtbaar opgelucht. Toch had Ees ook bij vlagen(behoorlijke gedeelten) goede balcirculatie. We bleven gevaarlijk. De “jonkies” vielen positief op door hun werklust(Teun scoorde zelfs).

 

EEC-2 was deze wedstrijd net niet bij machte er een punt uit te slepen. We waren er dicht bij. Het had gekund én het was niet eens onverdiend geweest. Er is voluit gestreden!!! Dat is wat vooral opviel in deze wedstrijd. Klasse! Laten we dat komende zondag tegen de nr. 2, Nieuw-Buinen, ook weer zien?