E.E.C. 1 verliest na rode kaart tegen Buinerveen (EEC1)

11-04-2011
Buinerveen-De gemeentederby tussen Buinerveen en E.E.C. eindigde in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg. Voor E.E.C. leek er tot de 1-1 niks aan de hand, maar na een rode kaart voor Mark Wanders die twee keer geel zag ging het alsnog mis.
De beide ploegen begonnen zonder enkele vaste krachten en onder haast zomerse omstandigheden aan de wedstrijd. Helaas moest ook hier worden geconstateerd dat de maaimachine van de gemeente Borger-Odoorn waarschijnlijk nog vakantiedagen over had, want het gras kriebelde weer eens lekker onder de oksels. Goed voetbal is dan bij voorbaat al onmogelijk en dat bleek ook wel.
E.E.C. had in de beginfase wat meer druk naar voren en wist zich ook een paar aardige kansen te creeeren. Tokkel met een schot over de kruising en Stefan Sanders (kon 2x geheel vrijgelaten van dichtbij inschieten)waren het dichtstbij de openingstreffer.
Na 20 minuten nam E.E.C. wat gas terug, waardoor Buinerveen meer in balbezit kwam. Met name via de laatste man kwamen ze een paar keer dreigend  door via het centrum. Een schot vanaf 25 meter leek te hangen, maar kon nog net door keeper Olf Riemeijer over worden getikt.
Daarmee is ook het gevaarlijkste wapen van Buinerveen genoemd, de schoten van afstand. Met name spits Mark Middeljans moet je niet teveel laten schieten en dat bleek even later wel toen hij vrij mocht aanleggen. Zijn schot ging recht door het midden, maar Olf kende helaas een ongelukkig moment, waardoor de thuisploeg enigszins tegen de verhouding in op 1-0 kwam. Dit kan natuurlijk altijd gebeuren en E.E.C. liet zich niet uit het veld slaan. Opnieuw werd de aanval gezocht door Buinerveen vroeg af te jagen. De sterk spelende Ronald Ottens kapte zich op de achterlijn knap vrij en schoot onverwacht net over de lat. Ook Mark Wanders kreeg nog een paar mogelijkheden, maar de keeper bleef vrij eenvoudig overeind.
Op de counter kreeg Buinerveen aan het eind van de 1e helft een grote kans op 2-0. Mark Middeljans zag zijn schot via de lat terug springen, waardoor E.E.C. met een 1-0 achterstand de rust in ging.
Gezien het spelbeeld moest er meer inzitten en daar was iedereen ook van overtuigd.
In de beginfase van de 2e helft was het spel van E.E.C. minder gericht naar voren. Het weer speelde misschien parten, maar het lukte niet zo goed om Buinerveen vast te zetten op de eigen helft.
Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af en veel kansen vielen er aan beide zijden niet te noteren.
Na een kwartier spelen was het E.E.C. dat de stand toch gelijk wist te trekken. Na een pass van Remco Huizing kon spits Mark Wanders weer een goaltje bijschrijven.
Buinerveen zette hierna meer aan waardoor E.E.C. wat meer op de counter kwam te spelen. De iet wat trage verdediging van de thuisploeg kwam ook wat meer in de problemen, doordat E.E.C. gebruik kon maken van de ruimtes achter de laatste linie.
Helaas kwam de laaste eindpass steeds net niet aan, waardoor grote kansen voortijdig om zeep werden geholpen.
Dan volgde een kwartier voor het eind een vervelend moment voor de gasten uit Ees en Eesergroen. Spits Mark Wanders moest met rood van het veld af. De scheidsrechter trok op dringend advies van heel Buinerveen een 2e gele kaart na een overtreding zoals er zoveel zijn op zo'n middag.
Enigszins geschrokken concludeerde de scheidsrechter dat het zijn 2e was en Mark kon er af. Kort daarna kreeg E.E.C. de 2e dreun te verwerken toen Mark Middeljans kon schieten vanaf de rand 16 meter en de 2-1 mocht maken.
E.E.C. bracht een extra spits met Erik Wanders en hij zorgde onmiddellijk voor de nodige dreiging. Even later verscheen ook debutant Martijn Kamps in het veld, ook hij werd voorin geposteerd. E.E.C. wist met 10 man ook nog de nodige druk te zetten, maar de gelijkmaker werd niet meer gemaakt.  
Een nieuwe onnodige nederlaag was het gevolg. Het zat niet helemaal mee, maar er worden dan toch ook teveel kansen gemist, waardoor de tegenstander in de wedstrijd kan blijven. 
Positieve zaken zijn er gelukkig dan ook wel weer. Naast het onbevangen debuut (voor een kleine club als E.E.C. altijd weer een mooi moment wanneer zoiets gebeurt) van de 17 jarige Martijn Kamps waren dat ook de duels tussen sterspeler Roy Feiken en de 17 jarige Julian Addink. Na even aftasten in het begin kwam Feiken steeds meer in een wurggreep waar hij niet meer uit kwam.
Voor de man van de wedstrijd gaan we naar de meer ervaren regionen van het elftal nl. Gert-Jan Hilbrands.
A.s. zondag volgt een thuiswedstrijd tegen Gieterveen.