Nieuw Buinen 3 - EEC 2 (EEC2)

11-04-2011

EEC-2 verliest in Nieuw-Buinen (4-1)

 

Met veel inzet en lef hebben de Esenaren getracht de Bunermonders te dwarsbomen. Helaas konden we dat maar goed een helft volhouden.

Spelen op het nieuwe hoofdveld van Nieuw-Buinen. Ach, het geeft toch altijd wat extra’s.

’t Is een mooi complex geworden, zo beoordelend op deze zondagmorgen. De scheids was voor de verandering eens een vrouw. Vanaf de aftrap was EEC-2 er goed bij. Een verdedigende opstelling was het motto. Loeren op de kansen. We weten dat Nieuw-Buinen een goede ploeg heeft. Al te veel ruimte hoef je ze niet te geven. De mannen uit Ees zaten er goed bovenop. D’r werd lekker snel gespeeld. Nieuw-Buinen was met name gevaarlijk in de standaardsituaties. De corners en vrije ballen werden telkens weer gevaarlijk voor Hedde z’n doel gedraaid(door de nr. 10 Alberts- ex-Veendam). Koos had later in de wedstrijd nog wel even een onderonsje met hem(het zullen géén vrienden worden zullen we maar zeggen).

EEC kreeg wel z’n uitvallen en kansen. Het waren vooral ook Martijn en Teun op de flanken die het de verdedigers lastig maakten. Vooral de snelheid van Martijn hadden ze niet goed onder controle. Dat resulteerde in een overtreding net buiten de 16 meter. Even werd aan de kant nog gedacht aan een penalty(even tot bedaren komende moesten we toch een vrije bal constateren). Erwin concentreerde zich. De bal krulde richting bovenhoek. De keeper drukte nog net de bal tegen de paal. In de rebound was Teun er als de kippen bij om de bal in te tikken. 0-1.

Een 10 minuten daarna had Ees(net al vorige week in Assen) weer pech. Een schot van buiten de 16 meter werd nog net door Arjen met de neus van de schoen aangetikt. In uiterste inspanning natuurlijk trachtend de bal weg te werken. Net door dat tikje maakt de bal zijn gang naar het uiterste hoekje van de eigen goal. 1-1.

Even voor rust een moment van te weinig “body”? Een vrije bal hoog voor de goal gegooid. De tegenstander kon de bal achterover koppend in de goal werken. In die situatie had er steviger ingegrepen moeten worden. 2-1.

Ondanks deze tegenslag ging EEC toch door met enige gevaarlijke aanvallen. Een schot van Raimon liet de keeper nog los. Fabian kon er net niet meer bij.

Rust. Natuurlijk een wat vervelend gevoel gezien de stand. Echter ook een goed gevoel gezien het vertrouwen in het spel. Er zou nog van alles mogelijk zijn. We houden nog vast aan de verdedigende stellingen. Gokken op de counters én waar mogelijk het spel over te nemen.

Aan alle goede bedoelingen was binnen een minuut een einde gekomen. Een afstandsschot denderde keihard in onze goal. Verdedigend een slecht punt. Die man had opgevangen moeten worden! 3-1.

De 3-1 was ook de nekslag. Het verschil van twee goals was te groot. Een ieder had dit gevoel wel, geloof ik. Nog wat beduusd van de gespeelde wedstrijd viel ook de 4-1 erin. Het is daarna toch bewonderswaardig dat we het niet verder lieten komen. Er werd goed doorverdedigd. Overal op het veld werd zo hard mogelijk gewerkt. We wilden niet “afgedroogd” worden. Natuurlijk liepen we wat achter de feiten aan, maar zo her en der werd er toch weer mooi getikt. We kregen zelfs nog kansen. Die van Stefan Ottens had erin gemoeten. Een voorzet van Martijn kwam bij Stefan. Het was vlak voor de goal maar wist de bal er toch nog hoog over te werken(ha, ha, blijven trainen Stefan).

 

Concluderend was Nieuw-Buinen een maat te groot. De 1e helft ging (bijna) perfect. De 3-1 was de nekslag.

Komende zondag thuiswedstrijd: Actief de gast. We MOETEN de 3 punten pakken!